WSZYSTKO O OWCZARKACH NIEMIECKICH

ŚWIATOWA WYSTAWA OWCZARKÓW NIEMIECKICH W ULM 01-03.09.2017

SPRAWOZDANIE z ULM 2017

To już 26 raz - bez przerwy - mojej obecności na BSZS. Widziałem na żywo takie legendy jak URAN Wildsteiger Land, QUANDO Arminius, ZAMB Wienerau, FANTO Hirschel czy JECK Noricum nie wspominając o ULK-u Arlett, VISUM-ie Arminius i kilku dalszych zwycięzcach. Widziałem URAN-a w wieku 11 lat kiedy wyprowadził grupę potomków i kiedy ruszyły biegiem to cały wypełniony stadion wstał i rytmicznie klaskał a URAN odżył i jak aktor wyprężył się i biegł, biegł, biegł. Jeszcze dziś na to wspomnienie ciarki mi przechodzą po plecach. Chciałbym jeszcze przypomnieć, że kiedy w 1985 roku wyprowadził grupę potomków, to było ich tyle, że nie wystarczyło miejsca na obwodzie stadionu i psy szły na "zakładkę". A teraz - obraz nędzy i rozpaczy. Gdyby nie długowłose i zagraniczni wystawcy program wystawy mógłby się skończyć w 2 dni. Do tego jeszcze ta diabelska pogoda. Widzów co kot napłakał.

Jak już poprzednio pisałem - najpierw nocowaliśmy w namiotach ( i to były najbardziej romantyczne czasy), potem w przyczepach, kamperach, motelach a ostatnie czasy to hotele typu: Etap i Ibis. Ich wadą jest to, że nie mają odpowiedniej sali na dyskusje o owczarku niemieckim. Trzeba dyskutować przed hotelem na stojąco. Pamiętam "dyskusję" w Kassel, gdzie przed hotelem zebrało się 40 owczarkarzy z Polski. W takich dyskusjach bardzo "idzie w nogi". Niestety dyskutanci nie dość że utracili korelację pomiędzy mózgiem a językiem, to jeszcze utracili - dobrze, że czasowo - władzę w nogach. Stare dobre czasy. Było naprawdę wesoło.

W tym roku zakwaterowani byliśmy w hotelu Ibis w centrum Ulm. Kiedy byliśmy w trakcie wychodzenia z szoku - po piłkarskim 0:4 w meczu z Danią - przy pomocy - także kultowej "radomskiej jajecznicy" - nagle "bum". Zaczęły wyć syreny alarmowe a głos z sufitu kazał natychmiast opuścić pokoje i wyjść przed hotel. Tak też uczyniliśmy. Przed hotelem stało kilka jednostek straży pożarnej a strażacy w pełnym rynsztunku biegali po hotelu. Nasza polska grupa pod wodzą zawodowca Mirka Zawiślaka i samozwańczego ratownika Grzegorza Okrasy zachowała się profesjonalnie. Niektórzy co prawda podejrzewali tego samozwańczego ratownika o spowodowanie tego alarmu lecz spuściliśmy na to kurtynę milczenia.

Jak już wspominałem byliśmy po szoku 0:4 z Danią ale jeszcze większym szokiem był występ polskich owczarków na piątkowych testach. To był największy od kilku lat horror. Ja nie chcę się pastwić nad właścicielami, ale tak nie można! Nie powinno się zapisywać zwierząt: za młodych, nie w pełni wyszkolonych, niezbyt pewnych siebie, żeby nie powiedzieć gorzej. Można brać przykład z właściciela GROOVI-ego di Casa Massarelli który nie narażał go na kolejną kompromitację. Z polskich reprezentantów jak zwykle bezbłędnie wypadł ORRUS De-Bes co pozwoliło hodowcy i właścicielowi na baaardzo długie świętowanie. Brawo Rychu i synowie. Z innych naszych zaliczyły także: LEX, YANNICK i suki z hodowli kolegów: Skwarczka i Dobrzańskiego. Jedna z suk HIPSI Box-Dog strasznie zdenerwowała się na sędziego i szarżując na niego dopiero w ostatniej chwili skręciła na pozoranta - ale ładnie zaliczyła. Czyli można, mieszkając na południu Polski przygotować suki do testów. Brawo Panie Adamie! Ale co matka to matka! (GINA Ontopus). Z psów - pretendentów do ścisłej czołówki nie odpadł nikt znaczący. Moim zdaniem z czołówki najlepiej zaprezentował się KASPAR Tronje i MARLO Baccara. Reszta zaliczyła bardzo poprawnie. Widać, że psy pracują. Pozoranci bardzo kiepscy, nierówni. Sędziowie też sędziowali różnie np. nasz NORTAN z Zielonego Ursynowa mógł też zaliczyć! W piątek na innych ringach odbywało się sędziowanie "na stój".

SOBOTA.
Od rana na bocznych boiskach sędziowanie "gorszych" ringów. Było tam kilku naszych przedstawicieli. Odbyło się też sędziowanie "do końca" młodszych klas owczarków długowłosych. Następnie na głównej płycie sędziowanie klas użytkowych. Mnie podobały się - zwycięzca VA1 BELLAMIE Praester Land i VA4 GAVIN Hasenborn. W klasie użytkowej suk ogromny sukces odniósł Witek Serafin, którego suka BEEKE Fichtenschlag osiągnęła świetną lokatę VA5. W tym roku byliśmy słabo reprezentowani.



Bellamie vom Praester-Land


Przyszedł czas na konkurencję Reproduktor i jego potomstwo. Zgłoszono 3 grupy owczarków długowłosych. Ostatecznie wyszła 1 grupa - była to grupa zwycięzcy Bellamie. Same młode zwierzęta.

W owczarkach niemieckich z włosem normalnym zgłoszono 45 grup. Ostatecznie swoje grupy pokazało 28 reproduktorów. Jakie są kryteria oceny tej konkurencji opisałem w relacji z 2016 roku więc nie będę powtarzał. Zapraszam do lektury na serwisie. Opiszę zatem grupy podobnie jak w roku poprzednim z tym samym zastrzeżeniem, że jest to tylko mój subiektywny opis.

Grupa 1 - reproduktory, które były zgłoszone a nie skompletowały grup. Ja rozumiem, że trudno jest zebrać grupę reproduktorom już sprzedanym za granicę, lecz takie psy jak MEMPHIS Solebrunnen, HUGO Radhaus, ILIANO Fichtenschlag, DJAMBO Fichtenschlag, RISCO Suentelstein, YURI Osterberger Land - powinny pokazać grupy tym bardziej, że jeszcze niedawno były w grupie VA.

Grupa 2 - ich oglądanie to strata czasu. Do nich należą:

  • JAX Precision
  • YACK del Nando
  • VULKAN Pallas Athene
  • ZIRKO Liedehof
  • URANUS Gigelsfelsen


  • Grupa 3 - rozczarowanie, ale czy mogło być lepiej?

  • LEO Zenteiche
  • BENNO Mahlstein
  • VAIKO Suentelstein
  • WATSON Thermodos
  • PEPE Leithawald
  • TITO Finkenchlag
  • DUNCAN Messina
  • NETZER Aducht


  • Grupa 4 - średni, ale wyrównany poziom:

  • QUORAN d Ulmental - z roku na rok coraz lepsza grupa
  • FINN Piste Trophe
  • FREDDI Modithor
  • ULKAN Maikhus
  • PACCO Langenbungert
  • GORAN Bierstadter Hof
  • BALLACK Bruckneralle


  • Grupa 5 - dobra, silna grupa:

  • HUGH Eichenplatz
  • WHILLO Klostermoor
  • MARLO Baccara - świetne samce
  • CRONOS del Seprio - grupa nie na miarę zwycięzcy
  • WILLAS Grafenbrunn - szkoda, że nie kryje


  • Grupa 6 - szczególnie zalecana do kryć:

  • WILLY Kuckuckland
  • GARY Huhnegrab
  • - ta sama linia męska, doskonałe matki, ugruntowane pule genetyczne. Ze statystyk wynika, że Willy dał najwięcej przedstawicieli do pierwszych pięćdziesiątek. Dobre głowy, nie mam zastrzeżeń do koloru, bardzo dobry ruch
  • GROOVY di Casa Massarelli - najlepsza grupa z doskonałymi synami. Ma dopiero 5 lat więc kto się nie boi niech się stara o krycie.

  • A w hotelu już spokojnie.


    NIEDZIELA.
    Obserwowałem jak zwykle ringi samców. Zacznę od młodzieży. W drugiej części 1-szego ringu zaprezentowały się psy z Polski. To był dobry występ. Lepsza grupa pierwszego ringu nieco zróżnicowana. Wyróżniał się i to bardzo zdecydowanie SPENCER di Casa Massarelli. Od początku na czele stawki, w końcowej fazie niewielkie zastrzeżenia do tempa kłusu. Spencer to pies duży, nieco wydłużony, silny, bardzo dobry typ i szczególnie samczy wyraz, mocna głowa z wysoką czarną maską, ciemne oko, dobrze osadzone, sztywne uszy, zaznaczony kłąb, mocny prosty grzbiet, prawidłowa długość i ułożenie zadu, mocna kość, bardzo dobre kątowanie kończyn, kończyny ustawione równolegle lecz z tyłu nieco wąsko, bardzo dobra pigmentacja, z dobrą wysyconą czernią i głębokim siodłem, bardzo dobry w wolnym marszu i w wolnym kłusie. To bardzo dobry subiektywny jego opis. Spencerem można a nawet trzeba się zachwycać, lecz jest jedno "ale". Jak na swój wiek jest już bardzo dojrzały, prawie kompletny, a co będzie dalej kiedy z wiekiem nabędzie większej masy? Już teraz nie jest to szybkobiegacz. Udał się Massarelliemu ten pies, oby tylko nie poszedł w ojca z gryzieniem! Następne psy też dobre, lecz nie dorównywały mu klasą.



    Spencer di Casa Massarelli


    W tym roku organizatorzy przesunęli rozpoczęcie sędziowania klasy juniorów na godz.9.00 więc można było spokojnie oglądać. A było co! Po podzieleniu ringu na dwie części, sędzia Kopp na pierwszym miejscu w drugiej grupie wywołał WIGGO Primo Grande. Wiggo prezentował się bardzo okazale. Chodzić na pierwszym miejscu jest bardzo trudno. Piotrek Szkalski poradził sobie, prowadził go bardzo umiejętnie, bardzo profesjonalnie. Kiedy trzeba "chował go" dawał mu odpocząć, kiedy sędzia obserwował czołówkę to umiejętnie go pobudzał i wypuszczał. Brawo! Brawa też dla Szymka Mukalskiego. Ale się ten chłopak nabiegał i natrąbił. Pozycja Wiggo przez cały czas nie była niczym zagrożona. Po skończeniu sędziowania sędzia opisał tylko jego i stwierdził, że gdyby nie błąd komisji przy mierzeniu to ten pies zasługiwał na dużo wyższą pozycję. Dobrze, że taki pies urodził się i przebywa w Polsce. Weszła najlepsza trzydziestka. Sędzia Kopp miał już wszystko poukładane. W pierwszej dziesiątce nie dokonywał prawie żadnych zmian. Na pierwszym miejscu wywołał psa, który w tym sezonie jeszcze nie przegrał. To amerykańskiej hodowli ASAP Aldamar. Ten pies wyróżniał się i był niezagrożony, lecz nie odbiegał od reszty tak jak Spencer w młodszej klasie. Cała ścisła czołówka bardzo wyrównana. Opisując je sędzia Kopp zwracał uwagę na standardowy wzrost. Zaznaczył także, że co prawda w ścisłej czołówce jest większość psów z zagranicznych hodowli ale są po niemieckich rodzicach. Jakoś marne to tłumaczenie, przy spadku jakości niemieckich hodowli. W tym samym czasie na głównej płycie swoje boje toczyły min. polskie psy. Startował Orrus i zajął miejsce na swoją miarę. Krzysiek Dobrzański na 2-im ringu suk spisał się na tyle dobrze, że został przesunięty do najlepszej grupy. Potem dekoracja, przemarsze najlepszych trzydziestek w każdej klasie i prezentacja hodowli. Kojce hodowlane były w tym roku kiepskiej jakości. Na zwycięzcę wybrano kojec Piste Trophe.

    Przyszedł czas na najlepsze suki. Tu panuje niepisana zasada, że do grona VA wybiera się suki już po miotach. Ja tego zbytnio nie śledziłem i nie wiem czy ta zasada była zastosowana, ale zwyciężczyni prawie sześcioletnia DAMINA Fichtenschlag była po kilku miotach i w trakcie kolejnego! Jak zwykle czołówka zaprezentowała się świetnie, sędziemu nie można nic zarzucić.

    Przejdźmy do opisu najważniejszej klasy. Trwały - także w Polsce - dyskusje czy Cronos czy Marlo a może inny pies. Z Niemiec dochodziły głosy, że Gary. Podczas pokazywania grup wszystkie psy, które pretendowały do ścisłej czołówki prezentowały się dobrze tylko Gary nie miał zbytniego błysku. Znając jednak Niemców wiedziałem, że na drugi dzień będzie bardzo witalny, dynamiczny i pobudzony. I tak też było. Sędzia wywołał kolejność:

    GARY Huhnegrab, WILLY Kuckucksland, MARLO Baccara, CRONOS del Seprio, QUORAN d'Ulmental, WATSON Thermodos, WHILLO Klostermoor, JAX dei Precision, VAIKO Suentelstein, NETZER Aducht, FINN Piste Trophe, BENNO Mahlstein, KASPAR Tronje.

    Jedno było pewne, że Kaspar będzie na pozycji V1 i wszystkie psy przed nim uzyskają tytuł VA. Wreszcie ruszyły. Ciekawe było rozstawienie prowadzących psy z "grupy" Klausa Sieversa. On sam prowadził Garego, lecz "przy nodze" biegł z Cronosem. Grupa jakby nie miała już ludzi do pomagania przy Hugo. Po bardzo długim chodzeniu wolnym krokiem i po biegu "piątkami" w czołówce zaszły niewielkie zmiany, obsunął się Quoran, awansował Kaspar. I tu nastąpiły pierwsze nerwowe zachowania. Właściciel Benno - sędzia R. Meyer kiedy zobaczył, że tracił to na co liczył czyli miejsce w VA zaczął nerwowo biegać i zachowywać się nieracjonalnie. Następny ruch Kaspara do przodu spowodował to, że wycofano z konkurencji Netzera, którego właściciel też był pewien miejsca w VA. Panowie! Z takimi kiepskimi grupami potomków te psy nie mogły się tam znaleźć. Jednak sędzia nie był zbyt konsekwentny. VA uzyskał pies który pokazał chyba najgorszą grupę - JAX dei Precision. No ale jeżeli jego ojciec Baru przebywał dłuższy czas u tego sędziego to nie można się dziwić. Niektórzy liczyli jeszcze na to, że w szybkim kłusie Gary nie da rady. Ja pamiętam, że kiedyś bieg bez smyczy odbywał się na dystansie całego pełnego okrążenia a teraz biega się na dystansie 120m i na takim dystansie nie można się w pełni zaprezentować. Sędzia zakończył zawody a wyniki możecie Koledzy zobaczyć na serwisie Jacentus. Omówię teraz czołowa grupę. Moim zdaniem:

    VA1 GARY Huhnegrab - wyglądał w niedzielę bardzo dobrze, bardzo poprawna budowa anatomiczna. Już podczas BSZS 2014 roku gdzie zajął 4 lokatę podobał mi się najbardziej i liczyłem na jego dalsze sukcesy. Bardzo dobry ojciec. Załatwiać krycie.  
       
    VA2 WILLY Kuckucksland - bardzo blisko spokrewniony z Gary. Wyglądał świetnie. Nie ustępował zwycięzcy. Bardzo dobra jakość potomków. Załatwiać krycie.
         
    VA3 MARLO Baccara - imponujący samiec, ojciec psów. Siła, temperament, psychika. Trzeba starannie wyselekcjonować suki do krycia.  
         
    VA4 CRONOS del Seprio - gorzej niż w poprzednim roku. Gorsza grupa. Wyglądał mniej imponująco.  
         
    VA5 WATSON Thermodos - lepiej niż w poprzednim roku, lecz przeciętnie. Bardziej podobał mi się jego ojciec.  
         
    VA6 WHILLO Klostermoor - bardzo pozytywnie, dużo zalet. Kryć.  
         
    VA7 QUORAN d'Ulmental - sam coraz niżej, ale z roku na rok lepsze grupy. Dobrze przygotowany.  
         
    VA8 JAX dei Precision - nie wiem co robi w tym gronie. Bardzo nieciekawa grupa. Odradzam.  
         
    VA9 VAIKO Suentelstein - gorszy niż ojciec, słaba grupa ale ciągnie dobrą linię. Przemyśleć krycie.  
         
    VA10 FINN Piste Trophe - pozytywnie zaskoczył. Drugi syn Yankie-go. Dobrze biega. Niezła grupa. Kryć.  


    Co do roku 2018 w Norymberdze?

    Z grona VA odpadną ze względu na wiek: Cronos, Marlo, Quoran. Gary i Willy pozostaną. Na wysoką pozycję wskoczy Kaspar. Jeżeli Benno, Quenn i Cyrus pokażą niezłe grupy to też dostaną się do VA. Jak widzę kolejność:

    1. GARY Huhnegrab
    2. WILLY Kuckucksland
    3. WHILLO Klostermoor
    4. WATSON Thermodos
    5. KASPAR Tronje
    6. JAX dei Precision
    7. BENNO Mahlstein
    8. NETZER Aducht
    9. CYRUS Osterberger-Land
    10. QUENN Piste Trophe

    Zadano mi pytanie - jak to jest, że my przecież jeździmy z naszymi sukami do najlepszych reproduktorów i poza nielicznymi "sukcesami" krajowymi nic nie osiągamy i nic w świecie nie znaczymy?

    Odpowiedź jest bardzo prosta. Nie wystarczy z suką zrobić niemiecki koerung i uważać, że ma się już sukę klasy światowej. W Niemczech każdą suka skierowana do hodowli ma taki koerung! Decyduje "krew", czyli zaplecze genetyczne a niestety takiego nie ma u naszych suk. To tak pokrótce.

    Do zobaczenia w Norymberdze!

    Marek Czerniakowski

    Zapraszam do lektury.

    ----------------------------------------

    Pierwszy raz podczas trwania BSZS czułem się jakoś dziwnie. Dlaczego? Bo nie pojechałem w tym roku na tą najważniejszą niemiecką wystawę pierwszy raz od czasów JECK-a Noricum. Było mi z tego powodu smutno ale i czułem osobiste zadowolenie. Obserwując tą wystawę od tak wielu lat widzę jej jakościowy i moralny upadek. Chciałem w tym roku tak zwyczajnie od tego odpocząć. Obszerność katalogów z roku na rok coraz mniejsza, ilość zgłoszonych owczarków coraz mniejsza, liczebność obserwatorów oraz kibiców coraz mniejsza a hurtowa sprzedaż najlepszego materiału niemieckiego zwłaszcza do Azji spowodowała mafijno-finansowo-wystawową rozgrywkę na oczach i za pieniądze zarówno wystawców jak i obserwatorów. Sędziowie i hodowcy uwikłani w swoje wewnętrzne gierki pod tytułem - kto, komu, za ile i co będę z tego miał. Wymiotować się tym chce dla osób patrzących na to z boku. Kolesiostwo i koniec smyczy weszło na szczyt. Jednym z przykładów może być na przykład suka z angielskiej hodowli która na wystawach poprzedzających BSZS chyba nigdy nie zeszła poniżej lokat 1-2 może 3 aż nagle podczas światówki ląduje na pozycji SG16. Dlaczego? Bo nie jest z Niemiec? Bo nie pasowała do całej układanki w tej klasie. To jedno z wielu potwierdzeń, że lokata na tej wystawie nie do końca odzwierciedla klasę danego psa no chyba że jest to np. SPENCER di Casa Massarelli. Pamiętajcie - trzeba mieć swoje zdanie, widzieć to swoimi oczyma i samemu wyciągać wnioski. Nie patrzeć na zdjęcia podrobione w programach komputerowych. Jakie jest później rozczarowanie kiedy pies z takiego zdjęcia rażąco odbiega od tego co widzimy na wystawie lub przy kryciu. Zasadą którą ja osobiście wyznaję i preferuję jest taka - pokaż mi psa na żywo a powiem Tobie i sam sobie co o nim sądzę i jakie mam o nim zdanie.

    Skoro już napisałem o lokatach to tak dla przypomnienia - aby wejść do pierwszej 30-tki w klasie owczarek musi być minimum 5 razy pokazany na wystawach niemieckich w tym 2 razy u sędziego z klasy na BSZS, a 3 razy u innych sędziów.

    Jeszcze jedno przypomnienie dla tych z Was którzy będziecie na wystawie np. w 2018 roku. Mierzenie wzrostu to też szeroki i "śliski" temat. Zależy kto i komu mierzy. Jakże te miary różne wychodzą kiedy w grę wchodzi tak ważne 0,50-1,00cm. Wzrost do 66,00cm jest jeszcze dopuszczalny ale 66,50 to już za dużo. To tzw. tolerancja 1,00cm. Przypomnę, że mierzenie odbywa się przez sędziego z komisji. Sędzia ringowy też może dla siebie zmierzyć. Jeżeli się z tym nie zgadzamy możemy się odwołać i wtedy odbywa się tzw. mierzenie ostateczne w którym udział bierze sędzia z komisji, sędzia z ringu oraz sędzia Quoll. Wtedy ta miara uznawana jest za ostateczną.

    Jak napisał w swoim sprawozdaniu Marek Czerniakowski nastąpił spadek jakości niemieckiej hodowli. Wygląda na to, że na dobrą sprawę nie ma czym w Niemczech pokryć. Ilość 5 może 10 psów na ojczyznę rasy to zdecydowanie za mało. Jak wyglądała by ta wystawa gdyby na nią nie przyjechali wystawcy zagraniczni? Jak wyglądała by ta wystawa gdyby nie było owczarka długowłosego? Myśli prawdziwe ale wyglądała by szokująco mizernie. Na wystawę pojechało mało psów i suk z Polski. Po tym co myślę i piszę to dobrze i źle. Zależy dla kogo. Odpowiedzi na to pytanie niech każdy udzieli sobie sam. Mało kto chce być oszukiwany za swoje pieniądze i być jedynie statystą dla otaczającej go - w części ustawionej po koleżeńsku - konkurencji.

    Sprawozdanie z wystawy jest na tyle rzeczowe, że każdy może sobie sam odpowiedzieć na wiele pytań. Jeżdżenie do krycia do psów VA które nic kompletnie nie dają nie ma sensu a łudzenie się że zwycięzca da zwycięzcę jest chore i kosztowne finansowo. Nie piszę o tym żeby tego nie robić - robić i próbować trzeba ale wcześniej dooobrze przemyśleć swoją decyzję! Grupy hodowlane reproduktorów są z roku na rok słabsze i coraz mniej liczne więc i coraz mniejszy pogląd na to co można się po danym psie spodziewać. Ocena VA nie stanowi wartości hodowlanej - pamiętajmy o tym!

    Może warto zatem w 2018 roku zamiast do niemieckiej Norymbergi pojechać i zobaczyć np. włoską wystawę klubową. Sprawa do przemyślenia i zaplanowania. Tym bardziej, że jest to znacznie bliżej niż do ... Chin. Tam by było co zobaczyć.

    Na zakończenie chciałem - jak co roku - podziękować Markowi Czerniakowskiemu za sprawozdanie, które czytelnicy serwisu będą mogli przeczytać i mieć do swojej lekturowej dostępności w każdej chwili. Dziękuję za znalezienie chęci i weny do napisania oraz tradycyjnie polecam się za rok. Jestem przekonany, że sprawozdania pisana przez pana Marka wnoszą swoją cegiełkę do wiedzy nas wszystkich i stanowią cenną informację o owczarku niemieckim. Okazji do osobistego spotkania z autorem jest w ciągu roku wiele więc kto będzie chętny z nim porozmawiać i podzielić się swoimi spostrzeżeniami będzie miał do tego na pewno okazję. Zapewniam, że te rozmowy nie muszą odbywać się na zasadzie utraty korelacji pomiędzy mózgiem a językiem oraz - w późniejszej fazie - dodatkowo utratą władzy w nogach.

    Jacek "Jacentus" Żydzik

    ----------------------------------------

    KATALOG
       
       
    Katalog BSZS 2017 klasy użytkowej psów
    Katalog BSZS 2017 klasy użytkowej suk
    Katalog BSZS 2017 klasy juniorów psów
    Katalog BSZS 2017 klasy juniorów suk
    Katalog BSZS 2017 klasy młodzieży psów
    Katalog BSZS 2017 klasy młodzieży suk
    Katalog BSZS 2017 wszystkie klasy długowłose
    Katalog BSZS 2017 wykaz reproduktorów i ich dzieci w tej konkurencji (NKG)
    Katalog BSZS 2017 wykaz zgłoszonych hodowli (ZG)
    Katalog BSZS 2017 spis wystawców (A)
       


    ŚWIATOWA WYSTAWA OWCZARKÓW NIEMIECKICH w ULM 01-03.09.2017

    Klasa użytkowa psów/Gebrauchshundklasse Rüden
    Sędzia/Richter: Lothar Quoll

    VA 1 Gary vom Hühnegrab (Omen v. Radhaus - Jalmari vom Hühnegrab)

    VA 2 Willy vom Kuckucksland (Opus v. Radhaus - Milla vom Kuckucksland)

    VA 3 Marlo von Baccara (Roy Terrae Lupiae - Yakimo vom Feuermelder)

    VA 4 Cronos del Seprio (Remo vom Fichtenschlag - Afra del Seprio)

    VA 5 Watson vom Thermodos (Yankee vom Feuermelder - Queeni vom Thermodos)

    VA 6 Whillo vom Klostermoor (Pacco vom Langenbungert - Lira vom Klostermoor)

    VA 7 Quoran d' Ulmental (Baru Di Croce Santo Spirito - Clea d' Ulmental)

    VA 8 Jax dei Precision (Baru Di Croce Santo Spirito - Maja v. Haus Juris)

    VA 9 Vaiko vom Suentelstein (Fred vom Rumbachtal - Nancie vom Suentelstein)

    VA 10 Finn von der Piste Trophe (Yankee vom Feuermelder - Hilary von der Piste Trophe)

    V 1 Kaspar von Tronje (Arre vom Hühnegrab - Anuschka de Jovipe)

    V 2 Benno vom Mahlstein (Yoker vom Pendler - Wanja von der Wasserkuppe)

    V 3 Quenn von der Piste Trophe (Ballack von der Brucknerallee - Ofra von der Piste Trophe)

    V 4 Cyrus vom Osterberger-Land (Groovy di Casa Massarelli - Yele vom Drei Birkenzwinger)

    V 5 Dingo di Casa Mary (Pacco vom Langenbungert - Nadia di Casa Mary)

    V 6 Zenit di Casa Palomba (Groovy di Casa Massarelli - Carma degli Achei)

    V 7 Ares dei Verdi Colli (Ulivo del Rione Antico - Quendy dei Verdi Colli)

    V 8 Figo von der Werther-Mühle (Hugh vom Eichenplatz - Yuma von der Werther-Mühle)

    V 9 Tito vom Finkenschlag (Schumann von Tronje - Iwana vom Heerbusch)

    V 10 Lucka v. Buchenland (Quoran d' Ulmental - Bella d' Ulmental)

    V 11 Neymar von Aducht (Ballack von der Brucknerallee - Czassa von Aducht)

    V 12 Jeff du Schellenthal (Hugh vom Eichenplatz - E'lisa del Gobbo)

    V 13 Veneze Raul (Willas vom Grafenbrunn - Lily v. Haus Trendy)

    V 14 Optimus vom Pendler (Arre vom Hühnegrab - Cookie vom Pendler)

    V 15 Rustol's Goliath (Quoran d' Ulmental - Rustol's Tia)

    V 16 Eskan vom Winnloh (Marlo von Baccara - Danja vom Winnloh)

    V 17 Luke von der Liebeswarte (Pacco vom Langenbungert - Zsa-Zsa von der Liebeswarte)

    V 18 Fire vom Finkenschlag (Willy vom Kuckucksland - Lexi zur Worringer Rheinaue)

    V 19 Veneze Toro (Gary vom Hühnegrab - Veneze Ellie)

    V 20 Larry vom Bierstadter Hof (Cronos del Seprio - Wulkana vom Bierstadter Hof)

    V 21 Pepe vom Leithawald (Omen v. Radhaus - Rieke vom Leithawald)

    V 22 Bodo v. Urnersee (Willas vom Grafenbrunn - Dany vom Hühnegrab)

    V 23 Freddi von Modithor (Schumann von Tronje - Patricia von Modithor)

    V 24 Yeah vom Thermodos (Risco vom Suentelstein - Jamma von der Bärenschlucht)

    V 25 Hugo v. Radhaus (Kronos v. Nürburgring - Amy v. Radhaus)

    V 26 Elmar vom Drei Birkenzwinger (Iliano vom Fichtenschlag - Yele vom Drei Birkenzwinger)

    V 27 Duran vom Team Hühnegrab (Willas vom Grafenbrunn - Ilmi vom Hühnegrab)

    V 28 Lex v. Waldfurter-Wald (Willas vom Grafenbrunn - Fanta v. Waldfurter-Wald)

    V 29 Maylo v. Tiroler Unterland (Saabat von Aurelius - Gynna von der Kanisfluh)

    V 30 Oscar dei Verdi Colli (Paer Blue-Iris - Frency dei Verdi Colli)

    V 31 Keule vom Holtkämper Hof (Pacco vom Langenbungert - Rieke vom Holtkämper Hof)

    V 32 Collin Groovy v.d. Ybajo Hoeve (Groovy di Casa Massarelli - Quanta-Opal v.d. Ybajo Hoeve)

    V 33 Jimmy vom St.-Michaels-Berg (Taifun vom St.-Michaels-Berg - Menja vom St.-Michaels-Berg)

    V 34 Winston Blue-Iris (Etoo aus Wattenscheid - Gabana Blue-Iris)

    V 35 Team Marlboro Vector (Willas vom Grafenbrunn - Team Marlboro Unique)

    V 36 Karlo vom Team Arlett (Quentino von Arlett - Brady du Val D'Anzin)

    V 37 Zombi Feetback (Onur v. Haus Bifo - Sandra Feetback)

    V 38 Zirko v. Liedehof (Pepe vom Kuckucksland - Cindy v. Liedehof)

    V 39 Icon vom Wolkenstein (Rothco's Ashan Kahn - Ina vom Wolkenstein)

    V 40 Uranus zum Gigelsfelsen (Rothco's Ashan Kahn - Rika zum Gigelsfelsen)

    V 41 Zarek vom Lübzer Eldetal (Duncan vom Messina - Tammi vom Lübzer Eldetal)

    V 42 Fanto de Bi Lagun (Mentos vom Osterberger-Land - Juma de Bi Lagun)

    V 43 Beker v. Roosvec (Arre vom Hühnegrab - Esmeralda von Tronje)

    V 44 Oakley von Wilhendorf (Omen v. Radhaus - Frenzi von Grafenstein)

    V 45 Vood del Seprio (Cronos del Seprio - Senta del Seprio)

    V 46 Pakos della Gens Pontina (Landos vom Quartier Latin - Zambia della Gens Pontina)

    V 47 Tyson von der Burg Haidstein (Kimbo v.d. Tempelhoeve - Sunny von der Burg Haidstein)

    V 48 Luca vom Springberg (Groovy di Casa Massarelli - Ola von Stadt Spenge)

    V 49 Zasko vom Eichenplatz (Gary vom Hühnegrab - Karma vom Eichenplatz)

    V 50 Adel von Edelweiss (Risco vom Suentelstein - Ekima vom Türkenkopf)

    V 51 Larus von Rekas (Leo von der Zenteiche - Heaven von Rekas)

    V 52 Iron de la Citee des Orchidees (Rothco's Ashan Kahn - Goya de la Citee des Orchidees)

    V 53 Xantozzi von Pallas Athene (Kronos v. Nürburgring - Olivia von Pallas Athene)

    V 54 Prinz vom Türkenkopf (Risco vom Suentelstein - Enya vom Steinernen Weg)

    V 55 Xabo vom Osterberger-Land (Yuri vom Osterberger-Land - Valka vom Osterberger-Land)

    V 56 Felix v.d. Lentfert Hoeve (Count-Ustinov v.d. Ybajo Hoeve - Vannesca v.d. Lentfert Hoeve)

    V 57 Othello von Baccara (Marlo von Baccara - Queeni vom Thermodos)

    V 58 Xap vom Herzbach (Gildo vom Herzbach - Judi vom Herzbach)

    V 59 Ekki vom Herbramer-Wald (Quentino von Arlett - Xania von den Paderquellen)

    V 60 Milow vom Himmeltal (Iliano vom Fichtenschlag - Kira vom Himmeltal)

    V 61 Orrus De-Bes (Zico von der Wannsee - Zina De-Bes)

    V 62 Quinn vom Lastal (Charly zum Kolbenguß - Hexe vom Lastal)

    V 63 Jarco v. Haus Thalie (Leo von der Zenteiche - Fara v. Haus Thalie)

    V 64 Fedez del Giarizzo (Ulkan v. Maikhus - Nera del Giarizzo)

    V 65 Geno von der Saaleaue (Kinan v. Yarek - Stella von der Saaleaue)

    V 66 Juwika Frisko (Leo von der Zenteiche - Ungana von der Rieser Perle)

    V 67 Lando vom Holtkämper Hof (Cronos del Seprio - Liselotte vom Holtkämper Hof)

    V 68 Amur vom Thermodos (Risco vom Suentelstein - Remy vom Lastal)

    V 69 Cobra del Seprio (Remo vom Fichtenschlag - Afra del Seprio)

    V 70 Dago von der Karl-May Höhle (Nick vom Hanneß - Ulli von der Karl-May Höhle)

    V 71 Wincent vom Gilkauertal (Etoo aus Wattenscheid - Tami vom Gilkauertal)

    V 72 Hasko de L'Etang Willersin (Francki des Ombrages du Bord de L'Erdre - Coquette de L'Oree de Bretagne)

    V 73 Kranichzug Qnut (Zelindo vom Lüttersbruch - Kranichzug Orina)

    V 74 Kranichzug Dragon (Yankee vom Feuermelder - Dora aus Kiama)

    V 75 Lacky v. Amasis (Kronos v. Nürburgring - Daffy v. Amasis)

    V 76 Ork vom schwarzen Mandarin (Ulk vom Schloß Weitmar - Ghana vom schwarzen Mandarin)

    V 77 Kaio von der Bärenschlucht (Schumann von Tronje - Itchie v. d. Ianhoeve)

    V 78 Ole von Sankt Raphael (Caruso vom Frankengold - Ila von Sankt Raphael)

    V 79 Domino v. Webachtal (Pacco vom Langenbungert - Boogie v. Webachtal)

    V 80 Chester vom Zschaitzer Land (Buonanotte de Domus Didacus - Alina vom Zschaitzer Land)

    V 81 Casimir von den Klosterspatzen (Yoker vom Westervenn - Uschi zum Turmacker)

    V 82 Piero vom Merkur-Stern (Vaiko vom Suentelstein - Jin vom Merkur-Stern)

    V 83 Ursus vom Napte-Emmer-Eck (Xen vom Haus Cerba - Romina vom Napte-Emmer-Eck)

    V 84 Nox vom Merkur-Stern (Luca von der Wilhelmswarte - Jin vom Merkur-Stern)

    V 85 Benny von der Zenteiche (Leo von der Zenteiche - Ira von Pallas Athene)

    V 86 Geox vom Geisterschloß (Yto vom Hawelkaweg - Mexy vom Hawelkaweg)

    V 87 Yonny von der Reck-Kamensche Heide (Pacco vom Langenbungert - Zala vom Haus Babilon)

    V 88 Ixx von der Brossmerhöhe (Quentino von Arlett - Henni von der Brossmerhöhe)

    V 89 Nick zum Turmacker (Labo vom Schollweiher - Elfi zum Turmacker)

    V 90 Adonis v. Urnersee (Sam vom Grafenbrunn - Odina vom Hühnegrab)

    V 91 Branko v. Liedehof (Maffey vom Quartier Latin - Bodien v. Liedehof)

    V 92 Ingo vom Weinbergblick (Jack vom kleinen Zigeuner - Emma vom Weinbergblick)

    V 93 Fetz vom Buschel (Quno vom Schloß Weiler - Paula von der Längerts)

    V 94 Luther Sa v. Wiese (Nolan vom alten Wingertshaus - Inka v. Wiese)

    V 95 Jack vom Suhrrehm (Black-Jack von der Teufelskehle - Tara von den Wannaer Höhen)

    V 96 Pepe vom Bördetal (Hugh vom Eichenplatz - Eila von Klobenwalde)

    V 97 Dilan di Casa Massarelli (Groovy di Casa Massarelli - Paris di Casa Massarelli)

    V 98 Ferro di Casa Ugolini (Köfejtöi Akarat - Ribe dei Monti della Laga)

    V 99 Barry vom Loholz (Iso vom Eichenplatz - Zenta von der Felsenschlucht)

    SG 1 Goliath vom Wolfstal (Apache von der Fuchsaue - Cessy aus der Birkenschäferei)

    SG 2 Olex von Gut Korten (Orlo von der neuen Klus - Gianna von Gut Korten)

    U Veneze Toto (Gary vom Hühnegrab - Veneze Ellie)

    U Baron z Lintichu (Vaiko vom Suentelstein - Janee z Lintichu)

    U Xantos von der Neudenauer Holzsteige (Boba vom Hasenborn - Hanni von der Neudenauer Holzsteige)

    U Xandro vom Treuenbrietzener Land (Duncan vom Messina - Leonie vom Treuenbrietzener Land)

    U Omen vom Pendler (Arre vom Hühnegrab - Cookie vom Pendler)

    U Uso vom Elbe-Saale-Winkel (Gucci vom Elbe-Saale-Winkel - Endrefalva Gitana)

    U Frechetier Andy (Remo vom Fichtenschlag - De Orse Mak Flai Rozalie)

    U Zoltan aus Wattenscheid (Yoker vom Pendler - Niwa aus Wattenscheid)

    U Djambo v. Aurelisbrandt (Djambo vom Fichtenschlag - Destiny vom Lamorak)

    U Sumer vom Leithawald (Cobra d' Ulmental - Fiby Leithawald Hungary)

    U Gus v. Shepherdland (Groovy di Casa Massarelli - Chanel v. Shepherdland)

    U Mito della Valle del Seveso (Landos vom Quartier Latin - Vilma del Ceresio)

    U Huper Team Semper Viktor (Basko della Real Favorita - Haiti zur Medbacher Mühle)

    EZ Full della Val Sangro (Cronos del Seprio - Angie della Val Sangro)

    EZ Findus von Modithor (Schumann von Tronje - Patricia von Modithor)

    EZ Vasco dei Verdi Colli (Symon di Casa Massarelli - Cina dei Verdi Colli)

    EZ Urk vom Eichenplatz (Hugh vom Eichenplatz - Endrefalva Baiba)

    EZ Wonder vom Eichenplatz (Hugh vom Eichenplatz - Xanti vom Eichenplatz)

    EZ Selfie Team Carrubba (Hurricane Team Carrubba - Zoe dell Alpe Adria)

    EZ Socio de Cavalcan (Kronos v. Nürburgring - Veila I de Cavalcan)

    EZ Vimo zum Gigelsfelsen (Iliano vom Fichtenschlag - Raja zum Gigelsfelsen)

    EZ Wito von der Berghofer-Heide (Hugh vom Eichenplatz - Ocean von der Berghofer-Heide)

    EZ Ondrej v. Amasis (Ballack von der Brucknerallee - Ariana von der Brettachau)

    EZ Troll di Casa Nobili (Baru Di Croce Santo Spirito - Roma del Sito Reale)

    EZ Genzo vom St.-Michaels-Berg (Jimmy von der Zenteiche - Eskira vom St.-Michaels-Berg)

    EZ Major vom Schloß Rügland (Djambo vom Fichtenschlag - Ronja vom Schloß Rügland)

    EZ Netzer von Aducht (Ballack von der Brucknerallee - Czassa von Aducht)

    EZ Zasko vom Kuckucksland (Hugh vom Eichenplatz - Bella vom Kuckucksland)

    EZ Tacco vom Napte-Emmer-Eck (Saabat von Aurelius - Pia vom Napte-Emmer-Eck)

    EZ Zlatko von der Bärenschlucht (Risco vom Suentelstein - Ultra von der Bärenschlucht)

    EZ Lapo dei Murolo (Willy vom Kuckucksland - E dei Murolo)

    EZ Timon vom Kirschental (Ballack von der Brucknerallee - Maxie vom Kirschental)

    EZ Pacco vom Bördetal (Hugh vom Eichenplatz - Eila von Klobenwalde)

    EZ Duran di Casa Cirillo (Dux del Maglio - Hera di Casa Lupo)

    EZ Filou von der Werther-Mühle (Hugh vom Eichenplatz - Yuma von der Werther-Mühle)

    EZ Hero v. Schnitzerteam (Sony dei Colli Storici - Ixy v. Contra)

    EZ Nero vom Gebenbacher Land (Pepe vom Kuckucksland - Indira vom Gebenbacher Land)

    EZ Lingo Feetback (Ballack von der Brucknerallee - Vanta Feetback)

    EZ Boy von der Brettachau (Risco vom Suentelstein - Ayleen von der Brettachau)

    EZ Kronos von Bad-Boll (Juwika Destroyer - Ester di Casa Nobili)

    EZ Lamm della Valle dei Rovi (Cronos del Seprio - Tessa della Valle dei Rovi)

    EZ Didi von der Grenzland Kaserne (Erich von der Grenze - Bella Lupa von der Steinklamm)

    EZ Mondeo vom Heerbusch (Pacco vom Langenbungert - Daggi von der Rheinhalle)

    EZ Lampio di Serbio Feetback (Ballack von der Brucknerallee - Vanta Feetback)

    EZS Yando Veracruz (Romero von Bad-Boll - Melinda vom Solebrunnen)

    EZS Eddo von Melanchthon (Pepe vom Kuckucksland - Daisy von Melanchthon)

    EZS Finn vom Zellwaldrand (Yester vom Feuermelder - Fani v. Bonihaus)

    EZS Vulkan von Pallas Athene (Count-Ustinov v.d. Ybajo Hoeve - Debby von Pallas Athene)

    EZS Castro Smilowickie Wilki (Vadim von Aurelius - Fler Redstar)

    EZS Onex v. Gerianian Hoff (Kronos v. Nürburgring - Melinda vom Solebrunnen)

    EZS Groovy di Casa Massarelli (Vegas du Haut Mansard - Kalia di Casa Massarelli)

    EZS Henko vom Holtkämper Hof (Fight vom Holtkämper Hof - Keesha vom Holtkämper Hof)

    EZS Hunter v. Haus Tchorz (Saabat von Aurelius - Alpha vom Trompetersprung)

    EZS Labo vom Team Hühnegrab (Willas vom Grafenbrunn - Coco vom Hühnegrab)

    EZS Sabor del Seprio (Turko de Gold Shark - Anouk del Seprio)

    EZS Demon di Casa Maiorano (Ulkan v. Maikhus - Arlet)

    EZS Xello vom Kurfürstendamm (Nash vom Welsetal - Rana vom Kurfürstendamm)

    EZS Quoll della Valcuvia (Landos vom Quartier Latin - Pania della Valcuvia)

    EZS Kjuwel v. Haus Tchorz (Figo vom Nordteich - Warrinka v. Haus Tchorz)

    T4 Yinn von Melanchthon (Ulivo del Rione Antico - Viki Feetback)

    T4 Frechetier Arlington (Remo vom Fichtenschlag - De Orse Mak Flai Rozalie)

    T4 Aries de Casa Zambrano (Jimmy von der Zenteiche - Zwinger-Sena Auri)

    DI Keen von Athaba (Ungano vom Schloß Rügland - Rana vom Winnloh)

    T5 Hutch von der Piste Trophe (Iliano vom Fichtenschlag - Ofra von der Piste Trophe)


    Klasa użytkowa suk/Gebrauchshundklasse Hündinnen
    Sędzia/Richter: Norbert Scharschmidt


    VA 1 Damina vom Fichtenschlag (Iliano vom Fichtenschlag - Milana von der Bärenschlucht)

    VA 2 Lila v. Haus Thalie (Pacco vom Langenbungert - Izeult v. Haus Thalie)

    VA 3 Xolly von Pallas Athene (Kronos v. Nürburgring - Olivia von Pallas Athene)

    VA 4 Baisha di Casa Caputi (Arre vom Hühnegrab - Severin vom Hühnegrab)

    VA 5 Fanta vom Team Hühnegrab (Willas vom Grafenbrunn - Jalmari vom Hühnegrab)

    VA 6 Whitney vom Elzmündungsraum (Jhay do Mhuramel - Nora vom Elzmündungsraum)

    VA 7 Destiny v. Aurelisbrandt (Djambo vom Fichtenschlag - Destiny vom Lamorak)

    VA 8 Amy von Melanchthon (Yoker vom Pendler - Daisy von Melanchthon)

    VA 9 Korsika von Bad-Boll (Juwika Destroyer - Ester di Casa Nobili)

    VA 10 Whitney von der Berghofer-Heide (Hugh vom Eichenplatz - Ocean von der Berghofer-Heide)

    V 1 Isar vom Team Hühnegrab (Risco vom Suentelstein - Ilmi vom Hühnegrab)

    V 2 Danica vom Hasenborn (Maffey vom Quartier Latin - Urta vom Hasenborn)

    V 3 Emina vom Kapellenberg (Campari vom Haus Schwerzel - Juri vom Schollweiher)

    V 4 Kiwi II di Casa Massarelli (Landos vom Quartier Latin - Merret vom Frankengold)

    V 5 Arte degli Achei (Labo vom Schollweiher - Michele v. Goldenen Strand)

    V 6 Fussel vom Hülsbach (Pacco vom Langenbungert - Anschy vom Hülsbach)

    V 7 Daly Crveni Mayestoso (Kronos v. Nürburgring - Micra Crveni Mayestoso)

    V 8 Bianca v. Rednex Land (Luger vom Aspenhaus - Ludowica v. Rednex)

    V 9 Tammi von der Grevener Villa (Duncan vom Messina - Wanda vom Messina)

    V 10 Pedra v. Pizzorusso (Labo vom Schollweiher - Chei degli Achei)

    V 11 Prada vom Externstein (Risco vom Suentelstein - Ghana vom Externstein)

    V 12 Jenja de l'Etang de Freville (Sando vom Baruther Land - Enya de l'Etang de Freville)

    V 13 Parda vom Suentelstein (Xambo vom Suentelstein - Abelle v. Haus Weltsieger)

    V 14 Danka di Casa Jose (Kimbo v.d. Tempelhoeve - Tiana di Casa Jose)

    V 15 Häsel v.d. Lentfert Hoeve (Fight vom Holtkämper Hof - Ellis v. d. Modderbeek)

    V 16 Cibaly von der Piste Trophe (Chacco von der Freiheit Westerholt - Hilary von der Piste Trophe)

    V 17 Leonarda von Bad-Boll (Memphis vom Solebrunnen - Nina von Bad-Boll)

    V 18 Lorah vom Springberg (Groovy di Casa Massarelli - Ola von Stadt Spenge)

    V 19 Jeilla vom Holtkämper See (Xen vom Haus Cerba - Babsi vom Julianenweg)

    V 20 Wanda vom Treuenbrietzener Land (Ballack von der Brucknerallee - Elfi zum Turmacker)

    V 21 Ussi vom Leithawald (Omen v. Radhaus - Una-Donna vom Leithawald)

    V 22 Kaija vom Friedenspark (Yannik vom Friedenspark - Waneska vom Friedenspark)

    V 23 Japonaise du Val D'Anzin (Gordon du Clos de Patmisand - Hida du Val D'Anzin)

    V 24 Flashfire von Bad-Boll (Zigo von Regina Pacis - Viva von der Karstädter Straße)

    V 25 Wogah v. Nürburgring (Kronos v. Nürburgring - Rossie Terra Silva)

    V 26 Susy d' Ulmental (Cronos del Seprio - Lory d' Ulmental)

    V 27 Henna vom Heralmaborg (Nash vom Welsetal - Wieke vom Heralmaborg)

    V 28 Oxa v. Gerianian Hoff (Kronos v. Nürburgring - Melinda vom Solebrunnen)

    V 29 Thundra dei Campi Robbiati (Willas vom Grafenbrunn - Cris)

    V 30 Pascal v.h. Boombos (Leo von der Zenteiche - Falke v.h. Boombos)

    V 31 Jenny di Casa Nobili (Ober von Bad-Boll - Queen di Chiara Sorgente)

    V 32 Cuca de la Tierra Austral (Farin I de Carrique - Landa de Los Madriles)

    V 33 Exa von der Brucknerallee (Fred vom Rumbachtal - Clea vom Königsadler)

    V 34 Lilly vom Suentelstein (Vaiko vom Suentelstein - Rihanna vom Suentelstein)

    V 35 Happy v. Schnitzerteam (Sony dei Colli Storici - Ixy v. Contra)

    V 36 Nicki vom Ortskern (Pacco vom Langenbungert - Goldi vom Ortskern)

    V 37 Alta-Tollhaus Vecca (Desperados vom Pendler - Inga von den Amperauen)

    V 38 Hipsi Box-Dogs (Hugh vom Eichenplatz - Gina Ontopus)

    V 39 Team Marlboro Oline (Djambo vom Fichtenschlag - Team Marlboro Kamiah)

    V 40 Giada dei Lupi di Mare (Groovy di Casa Massarelli - Il Condor Bruxia)

    V 41 Tara vom Holtkämper Tor (Zett vom Holtkämper Tor - Gandhy v.d. Berkthoeve)

    V 42 Xama vom Haus Salihin (Manni von der Ostfriesischen Thingstätte - Pinie vom Haus Salihin)

    V 43 Quenda v. Leaa (Gordon du Clos de Patmisand - Filia vom Finkenschlag)

    V 44 Hadina vom Lärchenhain (Cronos del Seprio - Chanel Alexander the Great)

    V 45 Katerina del Vento Margio (Caruso vom Frankengold - Bella del Vento Margio)

    V 46 Fränzi von der Schmietränke (Nanuk von Vierhundert Hertz - Quantina vom Elzmündungsraum)

    V 47 Edel von Melanchthon (Pepe vom Kuckucksland - Daisy von Melanchthon)

    V 48 Orma della Valle dei Rovi (Nando vom Welsetal - Tessa della Valle dei Rovi)

    V 49 Altea v. Aussenen Black von Aussehen Black (Kimbo v.d. Tempelhoeve - Nera d' Ulmental)

    V 50 Edina v. Juvenisty (Count-Ustinov v.d. Ybajo Hoeve - Angel v. Juvenisty)

    V 51 Kranichzug Only (Yuri vom Osterberger-Land - Kranichzug Barbie)

    V 52 Nala vom Weihertürchen (Leo von der Zenteiche - Jessy vom Weihertürchen)

    V 53 Nola vom Himmeltal (Fulz di Zenevredo - Kira vom Himmeltal)

    V 54 Binet Mavic Poland (Lucky Mavic Poland - Anet v. Haus Galli)

    V 55 Xia vom Hauswalder Bach (Leo von der Zenteiche - Rosana vom Hauswalder Bach)

    V 56 Ornella von Baccara (Marlo von Baccara - Queeni vom Thermodos)

    V 57 Leri Bianca (Xen vom Heerbusch - Leri Quissa)

    V 58 Lischen vom Holtkämper Hof (Cronos del Seprio - Liselotte vom Holtkämper Hof)

    V 59 Xamir dell Alta Costa (Alex della Valle d'Itria - Il Condor Bruxia)

    V 60 Dunya vom Haus Biewer (Cobra d' Ulmental - Zaffira vom Haus Biewer)

    V 61 Naomi vom Badsee (Kronos v. Nürburgring - Iris vom Badsee)

    V 62 Daria von Silvalacus (Turko de Gold Shark - Vroni von Silvalacus)

    V 63 Hira Box-Dogs (Hugh vom Eichenplatz - Gina Ontopus)

    V 64 Tikka di Zenevredo (Tyson vom Köttersbusch - Dallas il Mercabah)

    V 65 Extra von Juventus (Ballack von der Brucknerallee - Monique vom Haus Ka-Re)

    V 66 Lilly-La vom Suentelstein (Vaiko vom Suentelstein - Rihanna vom Suentelstein)

    V 67 Sophie di Caput Boreanum (Mentos vom Osterberger-Land - Peti vom Grafenbrunn)

    V 68 Odette vom Merkur-Stern (Fred vom Rumbachtal - Jin vom Merkur-Stern)

    V 69 Moreira v. Estherlager (Figo vom Nordteich - Bitch-Ashley v.d. Ybajo Hoeve)

    V 70 Yara vom Fichtenschlag (Iliano vom Fichtenschlag - Paola von der Plassenburg)

    V 71 Jane von Babylon (Vaiko vom Suentelstein - Zambi von Babylon)

    V 72 Monty vom Schloss Balgheim (Romero von Bad-Boll - Bonny vom Schloss Balgheim)

    V 73 Drama von Juventus (Hagadahls Figo - Zambia degli Achei)

    V 74 Indy v. Bienenwald (Fulz di Zenevredo - Lara v. Bienenwald)

    V 75 Reyna vom Amur (Ballack von der Brucknerallee - Darling von Godalis)

    V 76 Onida von Baccara (Marlo von Baccara - Queeni vom Thermodos)

    V 77 Rieke vom Kalifels (Yuri vom Osterberger-Land - Dori von Arlett)

    V 78 Whoopi v. Bellosca (Rockx v. Nordsee Sturm - Sezja v. Bellosca)

    V 79 Bajka von der Gucci Ranch (Tiago von MaKeRa - Bessi vom Erbe)

    V 80 Wendy vom Kleutscher Grund (Zidan von der Nordstraße - Andra vom Mansfelder Land)

    V 81 Merle vom Team Hühnegrab (Gary vom Hühnegrab - Vesa vom Hühnegrab)

    V 82 Lava della Valle dei Rovi (Cronos del Seprio - Tessa della Valle dei Rovi)

    SG 1 Cleo von der Borkensteinermühle (Paer Blue-Iris - Babette von der Borkensteinermühle)

    SG 2 Amora von Faragon (Amor vom Wiener Weg - Ondra von Lacroz)

    SG 3 Minnie Team Agrigento (Luis aus Agrigento - Brenda Team Agrigento)

    SG 4 Paola von Goppy I (Gigolo von der Bärenschlucht - Kuniza von Goppy I)

    U Xcaret de Los Madriles (Cronos del Seprio - Jacinta de Los Madriles)

    U Vega I de Villalazan (Risco vom Suentelstein - Ruth de Villalazan)

    U Jessica du Fosse des Pandours (Iliano vom Fichtenschlag - Ginna du Fosse des Pandours)

    U Idany du Domaine de Sanctae Crucis (Gordon du Clos de Patmisand - Dany du Val D'Anzin)

    U Olly di Casa Beggiato (Danko di Casa Beggiato - Niki di Casa Beggiato)

    U Dixi vom Valtenberg (Marlo von Baccara - Ynez vom Valtenberg)

    U Kesia del Sito Reale (Ulkan v. Maikhus - Luna)

    U Page di Casa Massarelli (Ballack von der Brucknerallee - Uska dell Alto Piano)

    U Julietta du Val D'Anzin (Gordon du Clos de Patmisand - Flora du Val D'Anzin)

    U Je Suis Charlie du Val D'Anzin (Cronos del Seprio - Gicy du Val D'Anzin)

    U Palabra del Ceresio (Quark di Val Sant' Anna - Venus del Ceresio)

    U Aisha v. Aphrodite Kennel (Yes vom Leithawald - Xana vom Leithawald)

    U Carlina vom Winnloh (Pacco vom Langenbungert - Danja vom Winnloh)

    U Diva v. Reinolf (Yoshyi vom Haus Dexel - Xena)

    U Demi v.d. Lentfert Hoeve (Fred vom Rumbachtal - Ellis v. d. Modderbeek)

    U Wunderstern Donizetty (Willy vom Kuckucksland - Assauwehof Aleksa)

    U Iwi vom Steinburgerhof (Zett vom Holtkämper Tor - Questa von Arline)

    U Ronda il Mercabah (Nando vom Welsetal - Tula il Mercabah)

    EZ Chakira do Pastor do Serro (Leo von der Zenteiche - Hexe vom Adelschlag)

    EZ Joana vom Kalten Eck (Zorro vom La'Mirage - Ilme vom Kalten Eck)

    EZ Rimini di Casa Abagnale (Remo vom Fichtenschlag - Kikka di Zenevredo)

    EZ Winni vom Hauswalder Bach (Omen v. Radhaus - Occa vom Hauswalder Bach)

    EZ Jane von Team Günbil (Kimbo v.d. Tempelhoeve - Xandra vom Schreckenstein)

    EZS Burga II Smilowickie Wilki (Ballack von der Brucknerallee - Britney Smilowickie Wilki)

    EZS Aneza v. Haus Jackson (Connan v. Kastanienwald - Amore Mia v. Hutweide)

    EZS Ezra Armagedonas (Fred vom Rumbachtal - Kim vom Holtkämper Hof)

    EZS Rafinia von Bad-Boll (Enosch v. Amasis - Elly del Seprio)

    EZS Xenja vom Treuenbrietzener Land (Duncan vom Messina - Leonie vom Treuenbrietzener Land)

    EZS Warrinka v. Haus Tchorz (Fritz vom Kuckucksland - Dessa von Haus Arnemann)

    EZS Yava von Aurelius (Wallaby vom Kapellenberg - Ulli von Aurelius)

    EZS Jaci's Style (Djambo vom Fichtenschlag - Heavy vom Eichenplatz)

    DI Chika vom Holzwinkel (Bart vom Holzwinkel - Inka vom Riederloh)


    Klasa juniorów psów/Junghundklasse Rüden
    Sędzia/Richter: Torsten Kopp

    SG 1 Asap v. Aldamar (Fight vom Holtkämper Hof - Galina vom Frankengold)

    SG 2 Nero v. Ghattas (Gary vom Hühnegrab - Bella v. Ghattas)

    SG 3 Max du Val D'Anzin (Willy vom Kuckucksland - Damina vom Fichtenschlag)

    SG 4 Team Marlboro Hilton (Yuri vom Osterberger-Land - Team Marlboro Kamiah)

    SG 5 Thiago von der Piste Trophe (Willy vom Kuckucksland - Cibaly von der Piste Trophe)

    SG 6 Kik Crveni Mayestoso (Sass Crveni Mayestoso - Dila Crveni Mayestoso)

    SG 7 Perry v. Team Panoniansee (Freddi von Modithor - Elipsa v. Panoniansee)

    SG 8 Nino von der Schmiede (Ken vom Team Baierblick - Molly von der Schmiede)

    SG 9 Costa Fabare Bohemia (Groovy di Casa Massarelli - Nirwanna Fabare Bohemia)

    SG 10 Roky vom Tatzend (Yack v. Del Nando - Zambia vom Tatzend)

    SG 11 Goofy de Caviclum (Willas vom Grafenbrunn - Betty de Canisvall)

    SG 12 Okky Team Agrigento (Whillo vom Klostermoor - Dori Team Agrigento)

    SG 13 Zambo vom Türkenkopf (Quoran d' Ulmental - Katy vom Türkenkopf)

    SG 14 Karat's Kimbo (Jack-Daniels von der Liebeswarte - Jugni vom Feuermelder)

    SG 15 Quantum di Casa Massarelli (Groovy di Casa Massarelli - Selly di Casa Massarelli)

    SG 16 Ugano vom Hanneß (Gary vom Hühnegrab - Naomi vom Hanneß)

    SG 17 Hanco von Melanchthon (Gary vom Hühnegrab - Tany Feetback)

    SG 18 Napoli von Bad-Boll (Memphis vom Solebrunnen - Ester di Casa Nobili)

    SG 19 Quax von Carrara (Elkan dell Isolotto - Olga vom Zellergrund)

    SG 20 Mars von Aurelius (Zorro vom La'Mirage - Yava von Aurelius)

    SG 21 Darsy Team Falvavolgyi (Campari vom Haus Schwerzel - Oduscha v. Haus Milesevac)

    SG 22 Gino della Valcuvia (Ulkan v. Maikhus - Ussy della Valcuvia)

    SG 23 Thiago vom Heerbusch (Yuri vom Osterberger-Land - Odessa vom Heerbusch)

    SG 24 Falkoen's Vasko (Marlo von Baccara - Falkoen's Sheeba)

    SG 25 Xiu von der Piste Trophe (Finn von der Piste Trophe - Gianna vom Pendler)

    SG 26 Thomas di Casa Beggiato (Nox dei Campi Robbiati - Nulla di Casa Beggiato)

    SG 27 Matcho du Val D'Anzin (Willy vom Kuckucksland - Damina vom Fichtenschlag)

    SG 28 Team Leiksaid Camelot (Ulkan v. Maikhus - Team Leiksaid Morena)

    SG 29 Jaci's Style (Marlo von Baccara - Heavy vom Eichenplatz)

    SG 30 Hank vom Arkanum (Finn von der Piste Trophe - Venja vom Arkanum)

    SG 31 Wiggo Primo Grande (Marlo von Baccara - Dala Primo Grande)

    SG 32 Iniesta vom Leithawald (Memphis vom Solebrunnen - Bella vom Leithawald)

    SG 33 Jogi vom Ganzkower Schloß (Atilla v. Team Fürstenbrunn - Lisa vom Fourniermühlenbach)

    SG 34 Erik von der Burg Reichenstein (Xentos von der Wilhelmswarte - Zoe von der Burg Reichenstein)

    SG 35 Franco vom Hauswalder Bach (Duncan vom Messina - Winni vom Hauswalder Bach)

    SG 36 Victor Team Carrubba (Hurricane Team Carrubba - Frau dell Alto Piano)

    SG 37 Quarz di Casa Massarelli (Groovy di Casa Massarelli - Selly di Casa Massarelli)

    SG 38 Kako Semper Wictor (Netzer von Aducht - Vinia zum Gigelsfelsen)

    SG 39 Kiran von der Zenteiche (Marlo von Baccara - Viola von der Zenteiche)

    SG 40 Rasti vom Tatzend (Yack v. Del Nando - Zambia vom Tatzend)

    SG 41 Portas aus der Brunnenstraße (Hill aus der Brunnenstraße - Ugne vom Valtenberg)

    SG 42 Maharajah du Clos d'Azieu (Thor von der Baiertalerstraße - Gelinotte du Clos d'Azieu)

    SG 43 Vico vom Kalifels (Pacco vom Langenbungert - Aska vom Kirschental)

    SG 44 Luke von der Plassenburg (Freddi von Modithor - Grazie vom Pendler)

    SG 45 Yaris vom Stieglerhof (Vandor vom Niemberger Eck - Maxi vom Stieglerhof)

    SG 46 Lex du Val D'Anzin (Marlo von Baccara - Java du Val D'Anzin)

    SG 47 RatzFatz von Arlett (Max vom Team Arlett - Peperoni von Arlett)

    SG 48 Naxos v. Liedehof (Watson vom Thermodos - Carma v. Liedehof)

    SG 49 Alaska di Casa Schwarz (Pakros di Casa Schwarz - Miley vom Osterberger-Land)

    SG 50 Haico von Dacon (Xambo vom Suentelstein - Zicky vom Suentelstein)

    SG 51 Ultimo vom Hanneß (Gary vom Hühnegrab - Naomi vom Hanneß)

    SG 52 Dillan Dogshof (Ballack von der Brucknerallee - Chiara Dogshof)

    SG 53 Olaf Team Agrigento (Whillo vom Klostermoor - Dori Team Agrigento)

    SG 54 Shorty vom Schloß Rügland (Formann vom Schloß Rügland - Kitana vom Schloß Rügland)

    SG 55 Dubai v. Panoniansee (Watson vom Thermodos - Deborah v. Panoniansee)

    SG 56 Thor il Mercabah (Benno vom Mahlstein - Jenny il Mercabah)

    SG 57 Aroon v. Haus Neoplantum (Marlo von Baccara - Kristina-Tina Topolovnicka)

    SG 58 Lucky-Luke vom Fichtenschlag (Djambo vom Fichtenschlag - Xania von den Paderquellen)

    SG 59 Jayden vom Roten Feld (Esko Team Agrigento - Fritzi vom Roten Feldweg)

    SG 60 Leri Quido (Uso vom Leithawald - Leri Xanadoo)

    SG 61 Yanos von Wilhendorf (Desperados vom Pendler - Annika von Wilhendorf)

    SG 62 Garry von Dacon (Vaiko vom Suentelstein - Debby von Dacon)

    SG 63 Electus Ursus (Willas vom Grafenbrunn - Dido vom Frankengold)

    SG 64 Lioneli No Bartas Krasta (Margman Yes - Zaira No Bartas Krasta)

    SG 65 Luke v.d. Oher Tannen (Nick vom Hanneß - Demi v.d. Oher Tannen)

    SG 66 Tevez von Aducht (Whillo vom Klostermoor - Ofelia von Aducht)

    SG 67 Lando von den Klosterspatzen (Whillo vom Klostermoor - Honda Feetback)

    SG 68 Zeross Gundo (Watson vom Thermodos - Sowieso vom Drömlingsrand)

    SG 69 Zeus von Pallas Athene (Vulkan von Pallas Athene - Ottie vom Fort C)

    SG 70 Joshua von der Vallendarer Höhe (Zeus vom Bierstadter Hof - Erle von Klobenwalde)

    SG 71 Leopold von der Plassenburg (Freddi von Modithor - Grazie vom Pendler)

    SG 72 Podemos v. Amasis (Memphis vom Solebrunnen - Ariana von der Brettachau)

    SG 73 Ylbo von der Piste Trophe (Finn von der Piste Trophe - Elisha Redox)

    SG 74 Leo prie Dubysos (Vitor Casa Adamo - Juta prie Dubysos)

    SG 75 Hazard Cromontana (Finn von der Piste Trophe - Lybia v. Mining)

    SG 76 Nadu vom Schloss Balgheim (Romero von Bad-Boll - Bonny vom Schloss Balgheim)

    SG 77 Team Leiksaid Charlie (Ulkan v. Maikhus - Team Leiksaid Morena)

    SG 78 Diablo v. Panoniansee (Watson vom Thermodos - Deborah v. Panoniansee)

    SG 79 Tyson von der Piste Trophe (Willy vom Kuckucksland - Cibaly von der Piste Trophe)

    SG 80 Luiz du Caldera de la Madone (Benno vom Mahlstein - Elu vom Hammelsbacher Hof)

    SG 81 Ulk di Casa Mary (Dali v. Webachtal - Truxi di Casa Mary)

    SG 82 Team Bern Mexx (Exel von der Schanzlache - Wallis von Bad-Boll)

    SG 83 Max vom Schloß Rosenfels (Xentos von der Wilhelmswarte - Kiwi vom Schloß Rosenfels)

    SG 84 Ailton vom Elbe-Saale-Winkel (Gary vom Hühnegrab - Naomi vom Elbe-Saale-Winkel)

    SG 85 Kaitano von den Klosterspatzen (Whillo vom Klostermoor - Ascada von den Klosterspatzen)

    SG 86 Team Bern Meccano (Exel von der Schanzlache - Wallis von Bad-Boll)

    SG 87 Morgi Mavic Poland (Leo von der Zenteiche - Taska Mavic Poland)

    SG 88 Pacco v. Santamar (Watson vom Thermodos - Juwika Demure)

    SG 89 Thao vom Lastal (Fulz di Zenevredo - Remy vom Lastal)

    SG 90 X-Drago v. Goldenen Strand (Groovy di Casa Massarelli - Michele v. Goldenen Strand)

    SG 91 Risco vom Gebenbacher Land (Finn von der Piste Trophe - Janda vom Gebenbacher Land)

    SG 92 Dux del Seprio (Cronos del Seprio - Corena D'Altavilla)

    U Optimus Team Agrigento (Whillo vom Klostermoor - Dori Team Agrigento)

    U Rollo v. Haus Bulbul (Thor von der Baiertalerstraße - Gabby v. Haus Bulbul)

    EZ Maranello del Caiatino (Ulkan v. Maikhus - Tiga del Caiatino)

    EZ Nilo vom Team Hühnegrab (Gary vom Hühnegrab - Xatty vom Hühnegrab)

    EZ Alonso vom Elbe-Saale-Winkel (Gary vom Hühnegrab - Naomi vom Elbe-Saale-Winkel)

    EZ Costa vom Haus Cerba (Gary vom Hühnegrab - Zoe vom Haus Cerba)

    EZ Dux vom Mahlstein (Benno vom Mahlstein - Yade vom Klostermoor)

    EZ Eliot della Valle dei Rovi (Cronos del Seprio - Liuba della Valle dei Rovi)

    EZ Larus vom Fichtenschlag (Djambo vom Fichtenschlag - Xania von den Paderquellen)

    EZ Visum vom Welsetal (Gary vom Hühnegrab - Italia vom Welsetal)

    EZS Maximus vom Bierstadter Hof (Marlo von Baccara - Sabrina vom Bierstadter Hof)


    Klasa juniorów suk/Junghundklasse Hündinnen
    Sędzia/Richter: Harald Hohmann

    SG 1 Talina vom Schloß Rügland (Watson vom Thermodos - Felice vom Schloß Rügland)

    SG 2 Werao da Terra da Garoa (Ballack von der Brucknerallee - Macy von Melanchthon)

    SG 3 Oana vom Holtkämper Hof (Willy vom Kuckucksland - Idanja vom Holtkämper Hof)

    SG 4 Millana du Val D'Anzin (Willy vom Kuckucksland - Damina vom Fichtenschlag)

    SG 5 Goldie von der Karl-May Höhle (Quoran d' Ulmental - Wanny von der Karl-May Höhle)

    SG 6 Annie Team Colonna (Ulkan v. Maikhus - Pacha della Cerza)

    SG 7 Gaby Feetback (Groovy di Casa Massarelli - Zampy v. Haus Neoplantum)

    SG 8 Diva delle Antiche Muse (Boa d' Ulmental - Michelle delle Antiche Muse)

    SG 9 Sydney vom Team Hühnegrab (Gary vom Hühnegrab - Coco vom Hühnegrab)

    SG 10 Bella vom Eichenplatz (Groovy di Casa Massarelli - Nelli vom Zellergrund)

    SG 11 Dana di Casa Palomba (Willy vom Kuckucksland - Roma del Sito Reale)

    SG 12 Emma d' Ulmental (Quoran d' Ulmental - Raika v. Starke Schloss)

    SG 13 Selly di Casa Palomba (Risco vom Suentelstein - Carma degli Achei)

    SG 14 Michoco du Domaine du Parc (Groovy di Casa Massarelli - Istamboul du Domaine du Parc)

    SG 15 Quepsi vom Team Hühnegrab (Indro vom Hühnegrab - Gamba vom Hühnegrab)

    SG 16 Estheer Fabare Bohemia (Neymar von Aducht - Yscha Fabare Bohemia)

    SG 17 Cinderella von Alcudia (Thor von der Baiertalerstraße - Xarina von Alcudia)

    SG 18 Tiziana von Aducht (Whillo vom Klostermoor - Ofelia von Aducht)

    SG 19 Bing vom Mittelwest (Pacco vom Langenbungert - Coco vom Mittelwest)

    SG 20 Elfriede vom Almhof (Duncan vom Messina - Yippi vom Almhof)

    SG 21 Asia di Casa Nobili (Campari vom Haus Schwerzel - Mora di Casa Nobili)

    SG 22 Ocarina von Arminius (Netzer von Aducht - Cimberly von Juventus)

    SG 23 Inga von Vierhundert Hertz (Macho vom Lamorak - Bossa von Vierhundert Hertz)

    SG 24 Angie von den Leinewiesen (Hugh vom Eichenplatz - Xari von den Leinewiesen)

    SG 25 Yosy von der Baiertalerstraße (Willy vom Kuckucksland - Oililly von der Piste Trophe)

    SG 26 Tawani von der Piste Trophe (Willy vom Kuckucksland - Cibaly von der Piste Trophe)

    SG 27 Zandra von Wilhendorf (Vulkan von Pallas Athene - Lacey von Wilhendorf)

    SG 28 Panic von Bad-Boll (Ballack von der Brucknerallee - Rafinia von Bad-Boll)

    SG 29 Falkoen's Vanta (Marlo von Baccara - Falkoen's Sheeba)

    SG 30 Zandamor Carrera (Conbhairean Freddie - Kassieger Prima)

    SG 31 Lilly v.d. Oher Tannen (Nick vom Hanneß - Demi v.d. Oher Tannen)

    SG 32 Leyla del Monte Saraceno (Ulkan v. Maikhus - Iris della Selva Scura)

    SG 33 Queen Tigback Hof (Puky Tigback Hof - Doris Feetback)

    SG 34 Yasabel di Casa Beggiato (Groovy di Casa Massarelli - Rania di Casa Beggiato)

    SG 35 Chicci von der Burg Aliso (Gary vom Hühnegrab - Vickini vom Grafenbrunn)

    SG 36 Ive von Haus Gerstenberg (Willy vom Kuckucksland - Eva degli Achei)

    SG 37 Atena dei Verdi Colli (Groovy di Casa Massarelli - Flora dei Verdi Colli)

    SG 38 Nita della Valcuvia (Groovy di Casa Massarelli - Nita della Valcuvia)

    SG 39 Adel Team Colonna (Ulkan v. Maikhus - Pacha della Cerza)

    SG 40 Quolle vom Team Hühnegrab (Indro vom Hühnegrab - Gamba vom Hühnegrab)

    SG 41 Uka de Cavalcan (Willas vom Grafenbrunn - Veila I de Cavalcan)

    SG 42 Divna v. Drei Schwarze Engel (Vitali vom Kuckucksland - Tea v. Panoniansee)

    SG 43 Perle v. Santamar (Watson vom Thermodos - Juwika Demure)

    SG 44 Pastis von Carrara (Elkan dell Isolotto - Bea vom Bärenstein)

    SG 45 Osaka von der Rheinhalle (Marlo von Baccara - Hisoka aus Agrigento)

    SG 46 Tirana de Bi Lagun (Kenzo de Bi Lagun - Farah de Bi Lagun)

    SG 47 Inca del Seprio (Lyon del Seprio - Raja del Seprio)

    SG 48 All Inclusive vom Duo Infernale (Chip vom Haus Ziegler - Zora vom Riedschlurgi)

    SG 49 Arkasha von Rapicar (Waronjo von Waterloo - Lesha von Rapicar)

    SG 50 Superioue's Soya (Kratmosens Jerome - Noraja vom Merkur-Stern)

    SG 51 Rimini von Arlett (Max vom Team Arlett - Peperoni von Arlett)

    SG 52 Roma vom Adelschlag (Memphis vom Solebrunnen - Imbra vom Adelschlag)

    SG 53 Viona vom Lastal (Finn von der Piste Trophe - Wyome vom Lastal)

    SG 54 Roxy vom Tatzend (Yack v. Del Nando - Zambia vom Tatzend)

    SG 55 Quennie vom Team Hühnegrab (Indro vom Hühnegrab - Gamba vom Hühnegrab)

    SG 56 Prada aus der Brunnenstraße (Hill aus der Brunnenstraße - Ugne vom Valtenberg)

    SG 57 Vera di Casa Beggiato (Willy vom Kuckucksland - Orma della Valle dei Rovi)

    SG 58 Queen vom Schwedenring (Freddi von Modithor - Clia Team Ulmental)

    SG 59 Djenna aus Wattenscheid (Gary vom Hühnegrab - Samia aus Wattenscheid)

    SG 60 Tortellini von Aducht (Whillo vom Klostermoor - Ofelia von Aducht)

    SG 61 Nelly v. Grande Valle Germania (Netzer von Aducht - Ida Team Gaudi)

    SG 62 Gaborland Ulme (Benno vom Mahlstein - Gaborland Jessica)

    SG 63 Penny il Mercabah (Marlo von Baccara - Ronda il Mercabah)

    SG 64 Nofrete von der Egauperle (Cronos del Seprio - Roma von Zornkeltinga)

    SG 65 Henni vom Leithawald (Cronos del Seprio - Masuri vom Leithawald)

    SG 66 Lara du Haut Mansard (Baru vom Arkanum - Gamine du Haut Mansard)

    SG 67 Zucca del Frutteto (Ares dei Verdi Colli - Dana del Frutteto)

    SG 68 Jade von der Zenteiche (Marlo von Baccara - Wanja von der Zenteiche)

    SG 69 Ocean vom Steinburgerhof (Keule vom Holtkämper Hof - Iwi vom Steinburgerhof)

    SG 70 Emily vom Emkendorfer Park (Jax dei Precision - Fairy vom Emkendorfer Park)

    SG 71 Ilia del Seprio (Lyon del Seprio - Raja del Seprio)

    SG 72 Heska vom Holtkämper Tor (Keule vom Holtkämper Hof - Fenja vom Holtkämper Tor)

    SG 73 Pia vom Wiener Weg (Netzer von Aducht - Ina vom Wiener Weg)

    SG 74 Xena v. Goldenen Strand (Groovy di Casa Massarelli - Michele v. Goldenen Strand)

    SG 75 Hope von Dacon (Xambo vom Suentelstein - Zicky vom Suentelstein)

    SG 76 Irma Tombo (Quoran d' Ulmental - Mila Tombo)

    SG 77 Ronny vom Team Hühnegrab (Gary vom Hühnegrab - Cheyenne vom Hühnegrab)

    SG 78 Nitra von Bad-Boll (Memphis vom Solebrunnen - Ester di Casa Nobili)

    SG 79 Roma vom Team Hühnegrab (Gary vom Hühnegrab - Cheyenne vom Hühnegrab)

    SG 80 Naila vom Holtkämper Hof (Fight vom Holtkämper Hof - Raica vom Holtkämper Hof)

    SG 81 Ivy von Juventus (Watson vom Thermodos - Drama von Juventus)

    SG 82 Frida Grün-Mil (Quoran d' Ulmental - Arriba vom Agilulf)

    SG 83 Gina della Valcuvia (Ulkan v. Maikhus - Ussy della Valcuvia)

    SG 84 Ambra von Pallas Athene (Marlo von Baccara - Olivia von Pallas Athene)

    SG 85 Ronja vom Tatzend (Yack v. Del Nando - Zambia vom Tatzend)

    SG 86 Citty vom Haus Cerba (Gary vom Hühnegrab - Zoe vom Haus Cerba)

    SG 87 Ely v. Vifor (Yalk di Casa Beggiato - Lara v. Vifor)

    SG 88 Latisha No Bartas Krasta (Margman Yes - Zaira No Bartas Krasta)

    SG 89 Caro vom Frankengold (Fred vom Rumbachtal - Anusch vom Frankengold)

    SG 90 Mona Mavic Poland (Leo von der Zenteiche - Taska Mavic Poland)

    SG 91 Liana vom Fichtenschlag (Djambo vom Fichtenschlag - Xania von den Paderquellen)

    SG 92 Liberty vom Fichtenschlag (Djambo vom Fichtenschlag - Xania von den Paderquellen)

    SG 93 Mady du Val D'Anzin (Willy vom Kuckucksland - Damina vom Fichtenschlag)

    SG 94 Priska vom Tatzend (Yack v. Del Nando - Baffy vom Tatzend)

    SG 95 Genoveva de Los Madriles (Pacco vom Langenbungert - Zimba de Los Madriles)

    SG 96 Wera vom Zellergrund (Gary vom Hühnegrab - Ubene von Silvalacus)

    SG 97 Leia von der Plassenburg (Freddi von Modithor - Grazie vom Pendler)

    SG 98 Giorgia della Valcuvia (Ulkan v. Maikhus - Ussy della Valcuvia)

    SG 99 Zandamor Cora (Conbhairean Freddie - Kassieger Prima)

    SG 100 Gloria von der Karl-May Höhle (Quoran d' Ulmental - Wanny von der Karl-May Höhle)

    SG 101 Team Bern Moooi (Exel von der Schanzlache - Wallis von Bad-Boll)

    SG 102 D-Asia v. Ezenthal (Netzer von Aducht - Rene v. Maikhus)

    SG 103 Onda della Grande Ilde (Dali v. Webachtal - Greis della Grande Ilde)

    SG 104 Hyperia di Fosco Aidas (Ulkan v. Maikhus - Corsa all'oro di Fosco Aidas)

    SG 105 Gaborland Uma (Benno vom Mahlstein - Gaborland Jessica)

    SG 106 Gina von Dacon (Vaiko vom Suentelstein - Debby von Dacon)

    SG 107 Klara von der Plassenburg (Esto von der Plassenburg - Alice von M&M)

    SG 108 Milou v. Haus Lacherom (Duncan vom Messina - Vicky v. Haus Lacherom)

    SG 109 Kysi vom Harzer-Land (Yuri vom Osterberger-Land - Evi vom Harzer-Land)

    SG 110 Heidi Cromontana (Finn von der Piste Trophe - Lybia v. Mining)

    SG 111 LMarit v. Franzhaus (Larko von der Noriswand - Ania v. Franzhaus)

    SG 112 Onja vom Prierosee (Duncan vom Messina - Betzy vom Tal der Quellen)

    SG 113 Saphira vom Schloß Rügland (Formann vom Schloß Rügland - Kitana vom Schloß Rügland)

    SG 114 Jador v. Webachtal (Whillo vom Klostermoor - Boogie v. Webachtal)

    SG 115 Isolina v. Webachtal (Willy vom Kuckucksland - Daffy v. Webachtal)

    SG 116 Kuba Semper Wictor (Netzer von Aducht - Vinia zum Gigelsfelsen)

    SG 117 Naja vom Schloss Balgheim (Romero von Bad-Boll - Bonny vom Schloss Balgheim)

    SG 118 Dalla della Genia Osca (Willy vom Kuckucksland - Prima delle Colonne D'Ercole)

    SG 119 Hope von Juventus (Desperados vom Pendler - Extra von Juventus)

    SG 120 Bonita vom Thermodos (Vaiko vom Suentelstein - Xena vom Thermodos)

    SG 121 Iby van Noort (Zorro vom La'Mirage - Daila van Noort)

    SG 122 Frieda vom Bieseland (Laban vom Emkendorfer Park - Debby von Sankt Raphael)

    SG 123 Dana di Torre Guardia (Eloy v.d. Lentfert Hoeve - Barina vom Holtkämper Tor)

    SG 124 D-Ariel v. Ezenthal (Netzer von Aducht - Rene v. Maikhus)

    SG 125 Wayda von der Piste Trophe (Finn von der Piste Trophe - Nokia von Aducht)

    SG 126 Hilary Cromontana (Finn von der Piste Trophe - Lybia v. Mining)

    SG 127 Molly v. Liedehof (Zirko v. Liedehof - Lisa v. Liedehof)

    SG 128 Ima v. Bienenwald (Watson vom Thermodos - Dascha v. Bienenwald)

    SG 129 Aria von der Urbecke (Pepe vom Kuckucksland - Glee von der Urbecke)

    SG 130 Essibos Billie-Jean (Xentos von der Wilhelmswarte - Mischaland's Estelle)

    SG 131 Vanta d. Rote Krieger (Finn von der Piste Trophe - Jade d. Rote Krieger)

    SG 132 Ulla v. Uebeschi-See (Ulk vom Schloß Weitmar - Lia v. Uebeschi-See)

    SG 133 Bagira vom Thermodos (Vaiko vom Suentelstein - Xena vom Thermodos)

    SG 134 Porsche v. Santamar (Watson vom Thermodos - Juwika Demure)

    SG 135 Inga aus dem Aurum Zwinger (Keule vom Holtkämper Hof - Holly vom Harzer Grubenlicht)

    U Amelie di Casa Ardigo (Fred vom Rumbachtal - Asia di Camporeale)

    U Yade vom Rader-Kreuz (Faust vom Hülsbach - Havinna vom Farbenspiel)

    U Gipsygarden's Only (Zeus vom Bierstadter Hof - Gayla av Quantos)

    U Hylteland's Thara (Xambo vom Suentelstein - Finja von Dacon)

    U Adidac Carola (Xambo vom Suentelstein - Adidac Saskia)

    EZ Lakshmi No Bartas Krasta (Margman Yes - Zaira No Bartas Krasta)

    EZ Samira v.d. Zomerdijkslanden (Risco vom Suentelstein - Pirka vom Streek)

    EZ Vica del Ceresio (Ken v. Haus Unid - Lea del Ceresio)

    EZ Issy del Seprio (Lyon del Seprio - Raja del Seprio)

    EZ Amy von Cohinor (Gary vom Hühnegrab - Xena von Cohinor)

    EZ Darling Dogshof (Ballack von der Brucknerallee - Chiara Dogshof)

    EZ Lotta vom Messebau (Groovy di Casa Massarelli - Vita vom Messebau)

    EZ Pirelli von Arlett (Max vom Team Arlett - Capri von Arlett)

    EZ Chica della Gens Pontina (Willy vom Kuckucksland - Lisa della Gens Pontina)

    EZ Adel von Cohinor (Gary vom Hühnegrab - Xena von Cohinor)

    EZ Mascha von der Grafschaft Mark (Memphis vom Solebrunnen - Wendy von der Grafschaft Mark)

    EZS Jaci's Style (Duncan vom Messina - Nika vom Reuschenberger Land)

    EZS Cuba vom Patersweg (Netzer von Aducht - Taris vom Patersweg)


    Klasa młodzieży psów/Jugendklasse Rüden
    Sędzia/Richter: Lutz Wischalla

    SG 1 Spencer di Casa Massarelli (Groovy di Casa Massarelli - Kiwi II di Casa Massarelli)

    SG 2 Nox v. Tiroler Unterland (Onex v. Gerianian Hoff - Gynna von der Kanisfluh)

    SG 3 Ello aus dem Haus Zygadto (Carlos vom Röteltal - Upsy aus dem Haus Zygadto)

    SG 4 Quando vom Bördetal (Jeff du Schellenthal - Eila von Klobenwalde)

    SG 5 Willas vom Suentelstein (Vaiko vom Suentelstein - Prada vom Externstein)

    SG 6 Ben vom Anrachtal (Gary vom Hühnegrab - Mira von der Schmiede)

    SG 7 Joey vom Osterberger-Land (Gary vom Hühnegrab - Bijou vom Drei Birkenzwinger)

    SG 8 Vernon vom Pendler (Groovy di Casa Massarelli - Xarin vom Pendler)

    SG 9 Urso di Casa Caputi (Arre vom Hühnegrab - Raissa von der Zenteiche)

    SG 10 Uslan von Bad-Boll (Romero von Bad-Boll - Vesna von Bad-Boll)

    SG 11 Atze v. Rothenbacherwald (Tito vom Finkenschlag - Edna vom Hasenborn)

    SG 12 Odylon vom Fichtenschlag (Willy vom Kuckucksland - Heydy vom Fichtenschlag)

    SG 13 Isko von Melanchthon (Desperados vom Pendler - Tany Feetback)

    SG 14 Yango aus Agrigento (Whillo vom Klostermoor - Paige aus Agrigento)

    SG 15 Sastor vom Hühnegrab (Indro vom Hühnegrab - Gayla vom Hühnegrab)

    SG 16 Marlo du Haut Mansard (Netzer von Aducht - Jangoon du Haut Mansard)

    SG 17 Vac-Vagvölgyi Demon (Willy vom Kuckucksland - Zara von Tronje)

    SG 18 Ronaldo von der Liebeswarte (Finn von der Piste Trophe - Annika von der Liebeswarte)

    SG 19 Omen vom Hattorfer-Land (Henky von Aurelius - Häsel vom Harzer Grubenlicht)

    SG 20 Totti v. Team Schwarzaugen (Djambo v. Aurelisbrandt - Toska v. Team Schwarzaugen)

    SG 21 Ywan von der Magistrale (Watson vom Thermodos - Wicked von der Magistrale)

    SG 22 Carissima's Jimmy (Jimmy von der Zenteiche - Stella vom Frankengold)

    SG 23 Eric aus dem Haus Zygadto (Carlos vom Röteltal - Upsy aus dem Haus Zygadto)

    SG 24 Eusebio aus Wattenscheid (Gondor von Regina Pacis - Samia aus Wattenscheid)

    SG 25 Thomas del Vento Margio (King del Vento Margio - Hera vom Valtenberg)

    SG 26 Gayville's Peli (Willy vom Kuckucksland - Paris v. Simpor)

    SG 27 Uno vom Tönsbrock (Taifun vom St.-Michaels-Berg - Shiva vom Tönsbrock)

    SG 28 Harry vom Murrtal (Jax dei Precision - Wendy vom Murrtal)

    SG 29 Bygaden Chief (Polo von Arlett - Bygaden Fina)

    SG 30 Ulf von Media (Duran vom Team Hühnegrab - Zvezda von Media)

    SG 31 Menoro v. Haus Tchorz (Hunter v. Haus Tchorz - Kuba v. Haus Tchorz)

    SG 32 Luciano vom Zellwaldrand (Willy vom Kuckucksland - Yoko vom Zellwaldrand)

    SG 33 Miro vom Hornpfad (Timon vom Kirschental - Gundi vom Hornpfad)

    SG 34 Grisha Sukcesor (Hugh vom Eichenplatz - Forza Germania v. Haus Tchorz)

    SG 35 Diego di Casa Beggiato (Bolt del Colle Guasco - Nulla di Casa Beggiato)

    SG 36 Higgens vom Frankengold (Goran vom Bierstadter Hof - Icequeen vom Frankengold)

    SG 37 Yassko aus Agrigento (Whillo vom Klostermoor - Paige aus Agrigento)

    SG 38 Lando vom Leithawald (Pepe vom Leithawald - Garmond Ulli)

    SG 39 Danny von der Bärenschlucht (Risco vom Suentelstein - Kuma von der Bärenschlucht)

    SG 40 Ferari Mir-Jar (Finn von der Piste Trophe - Betty Mihapa)

    SG 41 Pino von Lentulo (Vulkan von Pallas Athene - Paloma von Lentulo)

    SG 42 Kronos od Zolike (Cronos del Seprio - Kely od Zolike)

    SG 43 Gayville's Pepe (Willy vom Kuckucksland - Paris v. Simpor)

    SG 44 Groomy Goldberg Krakow (Willy vom Kuckucksland - Bellissima Goldberg Krakow)

    SG 45 Kosmo von Haus Charly (Tito vom Finkenschlag - Celine von Haus Charly)

    SG 46 Wallace vom Napte-Emmer-Eck (Marlo von Baccara - Romina vom Napte-Emmer-Eck)

    SG 47 Idol von der Burg Königstein (Watson vom Thermodos - Zafira von der Burg Königstein)

    SG 48 Panter v. Muikenshof (Hugh vom Eichenplatz - Wanape van de Herdersfarm)

    SG 49 Super von Bad-Boll (Romero von Bad-Boll - Prisca von Bad-Boll)

    SG 50 Uneek vom Kapellenberg (Goran vom Bierstadter Hof - Aisha vom Kapellenberg)

    SG 51 Petter del Campo de Gibraltar (Pepe vom Leithawald - Buda del Campo de Gibraltar)

    SG 52 Ronaldo vom Kapellenberg (Red Bull vom Kapellenberg - Jinny vom Kapellenberg)

    SG 53 Team Marlboro Naxos (Leo von der Zenteiche - Team Marlboro Freya)

    SG 54 Quinn vom Bördetal (Jeff du Schellenthal - Eila von Klobenwalde)

    SG 55 Rex vom Badsee (Aris von Melanchthon - Iris vom Badsee)

    SG 56 Crestforever Bomann (Formann vom Schloß Rügland - Amajero's Amazing)

    SG 57 Olkz do Mhuramel (Marlo von Baccara - Betyza do Mhuramel)

    SG 58 Unit vom Hühnegrab (Gary vom Hühnegrab - Dany vom Hühnegrab)

    SG 59 Tom di Santa Venere (Groovy di Casa Massarelli - Giorgia di Santa Venere)

    SG 60 Satan vom Team Zellwaldrand (Finn von der Piste Trophe - Susa von Honduras)

    SG 61 Wino vom Casselswald (Carlos vom Röteltal - Dana von der hohen Eiche)

    SG 62 Welincha's Whimpy (Duncan vom Messina - Welincha's Olly)

    SG 63 Riddick v. Demina Hof (Willy vom Kuckucksland - Belen v. Bono Vox)

    SG 64 Ghazi v. Nordsee Sturm (Zirko v. Liedehof - Yentl v. Nordsee Sturm)

    SG 65 Jelto von Vierhundert Hertz (Freddi von Modithor - Selma von Vierhundert Hertz)

    SG 66 Carlo vom Türkenkopf (Freddi von Modithor - Luna vom Türkenkopf)

    SG 67 Jack v. Haus Sperisen (Chip vom Haus Ziegler - Duffy vom glaser Hexensturm)

    SG 68 Perry vom Bierstadter Hof (Goran vom Bierstadter Hof - Giullia Schreidon)

    SG 69 Jumanji de Interbarbarossa (Atilla v. Team Fürstenbrunn - Georgia du Val D'Anzin)

    SG 70 Urkann Dlha Roven (Goran vom Bierstadter Hof - Farah Dlha Roven)

    SG 71 Eloy Framato Rolau (Jax dei Precision - Dyna Framato Rolau)

    SG 72 Patrick v. Farhantal (Pepe vom Leithawald - Wikky v. Farhantal)

    SG 73 Cicco von der Burg Haidstein (Finn von der Piste Trophe - Gara vom Grafenwald)

    SG 74 Miro v. Haus Linde (Paki Topolovnicki - Nova Val Reina)

    SG 75 Zigo vom Hasseltal (Fantom Feetback - Quelle vom Hasseltal)

    SG 76 Nar della Val Sangro (Pepe vom Leithawald - Irussian della Val Sangro)

    SG 77 Orio von Sendling (Vaiko vom Suentelstein - Xie von Sendling)

    SG 78 Europe von Fenrir (Yuri vom Osterberger-Land - Kranichzug Barbie)

    SG 79 Sabo Allemania (Whillo vom Klostermoor - Raila Allemania)

    SG 80 Luc vom Ganzkower Schloß (Pacco vom Langenbungert - Venja vom Ganzkower Schloß)

    SG 81 Pike vom Bierstadter Hof (Goran vom Bierstadter Hof - Giullia Schreidon)

    SG 82 Otello vom Ortskern (Uranus zum Gigelsfelsen - Nicki vom Ortskern)

    SG 83 Margman Qwoll (Atilla v. Team Fürstenbrunn - Nika v. Nord Traum)

    SG 84 Norbi v. Haus Tchorz (Willy vom Kuckucksland - Diva v. Waldfurter-Wald)

    SG 85 Castor dei Colli Storici (Desperados vom Pendler - Extra dei Colli Storici)

    SG 86 Orkas v. Haus Lacherom (Zirko v. Liedehof - Possum v. Haus Lacherom)

    SG 87 Icon vom Spitzgrund (Jax dei Precision - Ice Queen vom Aspenhaus)

    SG 88 Enox di Casa Schwarz (Gary vom Hühnegrab - Enny di Casa Schwarz)

    SG 89 J.R. von Haus Bischof (Quoran d' Ulmental - Amira von Ben Hur)

    SG 90 Irk Fabare Bohemia (Netzer von Aducht - Yscha Fabare Bohemia)

    SG 91 Quantum vom Brenzarm (Quoran d' Ulmental - Olympia von Media)

    SG 92 Pedro v.d. Oher Tannen (Netzer von Aducht - Olivia von Tronje)

    SG 93 Gunnar vom Emkendorfer Park (Netzer von Aducht - Mike vom Emkendorfer Park)

    SG 94 Rover v. Liedehof (Zirko v. Liedehof - Bodien v. Liedehof)

    SG 95 Nitro v. Wolpertinger Wald (Benno vom Mahlstein - Polly v. Wolpertinger Wald)

    SG 96 Batman vom Traumsee (Walker vom Hauswalder Bach - Amira vom Traumsee)

    SG 97 Yoko von der Magistrale (Watson vom Thermodos - Wicked von der Magistrale)

    SG 98 Jack von der Bentorfer Windmühle (Vulkan von Pallas Athene - Enya von der Bentorfer Windmühle)

    SG 99 Dylon de la Madonina (Gary vom Hühnegrab - Anakonda Rim Trotter)

    SG 100 Yan vom Kupferschlößl (Pepe vom Leithawald - Kiwi vom Kupferschlößl)

    SG 101 Kakao von Haus Charly (Tito vom Finkenschlag - Celine von Haus Charly)

    SG 102 Jeck vom Schaumbergerland (Watson vom Thermodos - Bibi vom Sendberg)

    SG 103 Dano de la Madonina (Gary vom Hühnegrab - Anakonda Rim Trotter)

    SG 104 Mano du Haut Mansard (Netzer von Aducht - Jangoon du Haut Mansard)

    SG 105 Diego v. Kelam Hof (Freddi von Modithor - Lola v. Kelam Hof)

    SG 106 Guball v. Haus Mofli (Finn von der Piste Trophe - Nadya v. Haus Mofli)

    SG 107 Ucas von Bad-Boll (Romero von Bad-Boll - Vesna von Bad-Boll)

    SG 108 Gonzo vom Murrtal (Finn von der Piste Trophe - Marsa vom Murrtal)

    SG 109 Loki vom Wallgraben (Jax dei Precision - Itz vom Wallgraben)

    SG 110 Bullet Team Wonderland (Leo von der Zenteiche - Ira Freiherr vom Schloß Pauli)

    SG 111 Linus v. Bienenwald (Marlo von Baccara - Lyra v. Bienenwald)

    SG 112 Gaucho v. Nordsee Sturm (Zirko v. Liedehof - Yentl v. Nordsee Sturm)

    SG 113 Gringo v. Nordsee Sturm (Zirko v. Liedehof - Yentl v. Nordsee Sturm)

    U Devil Valdi Marr (Benno vom Mahlstein - Shila Wolf Jar)

    U Tango vom steilen Ufer (Hugo v. Radhaus - July vom steilen Ufer)

    U Nils vom Gamsetal (Yack v. Del Nando - Zambia vom Tatzend)

    EZ Vento della Grande Ilde (Pepe vom Kuckucksland - Moana dei Profeti)

    EZ Vicente vom Hühnegrab (Gary vom Hühnegrab - Cheyenne vom Hühnegrab)

    EZ Vered vom Hühnegrab (Gary vom Hühnegrab - Cheyenne vom Hühnegrab)

    EZ Uzzo von Arlett (Karlo vom Team Arlett - Trizzi von Arlett)

    EZ Drago aus dem Haus Zygadto (Willy vom Kuckucksland - Valli aus dem Haus Zygadto)

    EZ Chen von der Freiheit Westerholt (Gondor von Regina Pacis - Xandra vom Köttersbusch)

    EZ Ule vom Messina (Duncan vom Messina - Tammi vom Lübzer Eldetal)

    EZ Schumi vom Adelschlag (Goran vom Bierstadter Hof - Ophelia vom Adelschlag)

    EZ Mika vom Friedenspark (Marlo von Baccara - Kaija vom Friedenspark)

    EZ Tyson vom Externstein (Ballack von der Brucknerallee - Kaprice vom St.-Michaels-Berg)


    Klasa młodzieży suk/Jugendklasse Hündinnen
    Sędzia/Richter: Christoph Ludwig

    SG 1 Finja von Walenius (Whillo vom Klostermoor - Bonny von Walenius)

    SG 2 Ivy von der Sulzbachwiese (Groovy di Casa Massarelli - Ussi vom Leithawald)

    SG 3 Micha du Val D'Anzin (Goran vom Bierstadter Hof - Ilena du Val D'Anzin)

    SG 4 Olivia vom Bierstadter Hof (Goran vom Bierstadter Hof - Shakira vom Bierstadter Hof)

    SG 5 Ireen vom Assaut (Benno vom Mahlstein - Ovett vom Assaut)

    SG 6 Maya du Val D'Anzin (Willy vom Kuckucksland - Julietta du Val D'Anzin)

    SG 7 Wallerina vom Suentelstein (Vaiko vom Suentelstein - Prada vom Externstein)

    SG 8 Flower v. Pannonienhof (Willy vom Kuckucksland - Ariel v. Pannonienhof)

    SG 9 Maika du Rhinland (Freddi von Modithor - Jeny du Val D'Anzin)

    SG 10 Ninja vom Lärchenhain (Goran vom Bierstadter Hof - Waga vom Lärchenhain)

    SG 11 Drixi Team Gigelsfelsen (Uranus zum Gigelsfelsen - Quisela zum Gigelsfelsen)

    SG 12 Pebbles vom Messebau (Freddi von Modithor - Coco Chanel vom Messebau)

    SG 13 Uschi v. Schnitzerteam (Quoll della Valcuvia - Daiquiri v. Schnitzerteam)

    SG 14 Fabia von der Fürstenperle (Conbhairean Karlos - Wendy von Bad-Boll)

    SG 15 Winni vom Team Hühnegrab (Duran vom Team Hühnegrab - Angie vom Team Hühnegrab)

    SG 16 Quitti della Valcuvia (Groovy di Casa Massarelli - Carma degli Achei)

    SG 17 Gayville's Paloma (Willy vom Kuckucksland - Paris v. Simpor)

    SG 18 Karma v. Maikhus (Willy vom Kuckucksland - Wendy v. Maikhus)

    SG 19 Yana di Casa Massarelli (Groovy di Casa Massarelli - Cristal di Casa Massarelli)

    SG 20 Pasta vom Messebau (Freddi von Modithor - Coco Chanel vom Messebau)

    SG 21 Qadina vom Fichtenschlag (Quoran d' Ulmental - Tzara vom Fichtenschlag)

    SG 22 Tosca vom Hutberg (Willas vom Grafenbrunn - Jade vom Hutberg)

    SG 23 Team Marlboro Karla (Campari vom Haus Schwerzel - Team Marlboro Enya)

    SG 24 Melinda von den Klosterspatzen (Whillo vom Klostermoor - Borgia von den Klosterspatzen)

    SG 25 Wallerie vom Team Hühnegrab (Duran vom Team Hühnegrab - Angie vom Team Hühnegrab)

    SG 26 Marcella du Val D'Anzin (Goran vom Bierstadter Hof - Ilena du Val D'Anzin)

    SG 27 Larissa del Pico Penota (Goran vom Bierstadter Hof - Pepa de Los Madriles)

    SG 28 Fina vom Elbe-Saale-Winkel (Gucci vom Elbe-Saale-Winkel - Naomi vom Elbe-Saale-Winkel)

    SG 29 Daggi vom Türkenkopf (Jax dei Precision - Impala vom Türkenkopf)

    SG 30 Xari von Silvalacus (Finn von der Piste Trophe - Xara von Silvalacus)

    SG 31 Olly del Catone (Ken v. Haus Unid - Selly del Catone)

    SG 32 Cher von der Freiheit Westerholt (Gondor von Regina Pacis - Xandra vom Köttersbusch)

    SG 33 Brisa v. Leaa (Igit du Val D'Anzin - Pebbles v. Leaa)

    SG 34 Ardenburg Rula (Dingo di Casa Mary - Ardenburg Holly)

    SG 35 Zara de Villalazan (Sony dei Colli Storici - Vania de Villalazan)

    SG 36 Rubine vom Holtkämper Hof (Haiko von Haus Gerstenberg - Raica vom Holtkämper Hof)

    SG 37 Zispe von der Weinbergsiedlung (Duran vom Team Hühnegrab - Jenny von der Kanisfluh)

    SG 38 Yoga aus der Birkenschäferei (Willas vom Grafenbrunn - Tara aus der Birkenschäferei)

    SG 39 Wieka vom Team Hühnegrab (Duran vom Team Hühnegrab - Angie vom Team Hühnegrab)

    SG 40 Amira vom Kurfürstendamm (Mosquito von Athaba - Rana vom Kurfürstendamm)

    SG 41 Faya v. Pannonienhof (Willy vom Kuckucksland - Ariel v. Pannonienhof)

    SG 42 Team Leiksaid Galatea (Team Leiksaid Timo - Oberlauf Aravia)

    SG 43 Quixi del Maglio (Ulk v. Maikhus - Casa Silvia Pania)

    SG 44 Rauba dei Profeti (Ibra della Grande Ilde - Alexandra vom La'Mirage)

    SG 45 Xombie vom Pendler (Gondor von Regina Pacis - Nelly von der Addingaste)

    SG 46 Fenia v. Starke Schloss (Netzer von Aducht - Gunda v. Starke Schloss)

    SG 47 Nada Villa Rostom (Jerry del Colle Verde - Freda Villa Rostom)

    SG 48 Twini vom Kapellenberg (Goran vom Bierstadter Hof - Yris vom Kapellenberg)

    SG 49 Quany v.d. Oher Tannen (Quoran d' Ulmental - Juliette v.d. Oher Tannen)

    SG 50 Vida vom Hühnegrab (Gary vom Hühnegrab - Cheyenne vom Hühnegrab)

    SG 51 Estelle von Fenrir (Yuri vom Osterberger-Land - Kranichzug Barbie)

    SG 52 Amikas von der Piste Trophe (Goran vom Bierstadter Hof - Elisha Redox)

    SG 53 Walli vom Napte-Emmer-Eck (Marlo von Baccara - Romina vom Napte-Emmer-Eck)

    SG 54 Fendi dei Verdi Colli (Goran vom Bierstadter Hof - Lira dei Verdi Colli)

    SG 55 Oda Belona (Willas vom Grafenbrunn - Jara Belona)

    SG 56 Idee vom Osterberger-Land (Cronos del Seprio - Celina vom Osterberger-Land)

    SG 57 Mira von Modenart (Indro vom Hühnegrab - Ola von Stadt Spenge)

    SG 58 Havanna von der Werther-Mühle (Gary vom Hühnegrab - Yuma von der Werther-Mühle)

    SG 59 Vera degli Achei (Ulkan v. Maikhus - Dea Casa Orsola)

    SG 60 A-Kumi von der Berghofer-Heide (Freddi von Modithor - Ocean von der Berghofer-Heide)

    SG 61 Bella v. Haus Neoplantum (Tito vom Finkenschlag - Kristina-Tina Topolovnicka)

    SG 62 Vanessa vom Suentelstein (Vaiko vom Suentelstein - Areira vom Suentelstein)

    SG 63 Asgard von Wilhendorf (Iago von Wilhendorf - Flic Flac von Wilhendorf)

    SG 64 Rain v. Demina Hof (Willy vom Kuckucksland - Belen v. Bono Vox)

    SG 65 Yessie aus Agrigento (Whillo vom Klostermoor - Paige aus Agrigento)

    SG 66 Chanel v. Urnersee (Duran vom Team Hühnegrab - Athene v. Urnersee)

    SG 67 Ema vom Eichenplatz (Marlo von Baccara - Cira vom Eichenplatz)

    SG 68 Iduna von der Burg Königstein (Watson vom Thermodos - Zafira von der Burg Königstein)

    SG 69 Maya di Tubran (Goran vom Bierstadter Hof - Rema di Tubran)

    SG 70 Binna v. Haus Neoplantum (Tito vom Finkenschlag - Kristina-Tina Topolovnicka)

    SG 71 Julieta v. Bienenwald (Pepe vom Leithawald - Indy v. Bienenwald)

    SG 72 Kandy De Craiova-Maxima (Gildo Tigback Hof - Dayra De Craiova-Maxima)

    SG 73 Forzanapoli vom Emkendorfer Park (Goran vom Bierstadter Hof - Luna von Godalis)

    SG 74 Gretel Armagedonas (Vulkan von Pallas Athene - Kim vom Holtkämper Hof)

    SG 75 Carmen von der Burg Haidstein (Finn von der Piste Trophe - Gara vom Grafenwald)

    SG 76 Rasti in Regnum Marianum (Luger vom Aspenhaus - Connie in Regnum Marianum)

    SG 77 Yasmin v. Ellispark (Gondor von Regina Pacis - Xara von der Plassenburg)

    SG 78 Xinty von Silvalacus (Finn von der Piste Trophe - Xara von Silvalacus)

    SG 79 Omega vom Ortskern (Uranus zum Gigelsfelsen - Nicki vom Ortskern)

    SG 80 Omelly von Sendling (Vaiko vom Suentelstein - Xie von Sendling)

    SG 81 Alise Primo Grande (Willas vom Grafenbrunn - Malka Primo Grande)

    SG 82 Luna Gelezinis vilkas (Xentos von der Wilhelmswarte - Cola Gelezinis vilkas)

    SG 83 Escada von Fenrir (Yuri vom Osterberger-Land - Kranichzug Barbie)

    SG 84 Graja Armagedonas (Vulkan von Pallas Athene - Kim vom Holtkämper Hof)

    SG 85 Elsa di Casa Schwarz (Gary vom Hühnegrab - Enny di Casa Schwarz)

    SG 86 Quinte aus der Brunnenstraße (Vandor vom Niemberger Eck - Distel vom Kaditzer Hof)

    SG 87 Faya v. Bellissimo (Pepe vom Leithawald - Sita v. Bellissimo)

    SG 88 Gayville's Panama (Willy vom Kuckucksland - Paris v. Simpor)

    SG 89 Lea vom Ganzkower Schloß (Pacco vom Langenbungert - Venja vom Ganzkower Schloß)

    SG 90 Uxy von der Lars-Aue (Pacino I del Barranquet - Jinxi von der Lars-Aue)

    SG 91 Beaa v. Haus Neoplantum (Tito vom Finkenschlag - Kristina-Tina Topolovnicka)

    SG 92 Kalimba v. Webachtal (Dali v. Webachtal - Cina v. Webachtal)

    SG 93 Mystic du Fosse des Pandours (Memphis vom Solebrunnen - Hilieva du Fosse des Pandours)

    SG 94 Fly dei Verdi Colli (Goran vom Bierstadter Hof - Lira dei Verdi Colli)

    SG 95 Clodin vom Türkenkopf (Freddi von Modithor - Luna vom Türkenkopf)

    SG 96 Darling vom Türkenkopf (Jax dei Precision - Impala vom Türkenkopf)

    SG 97 Oli iz Virloga (Timon vom Kirschental - Lara iz Virloga)

    SG 98 Ilary vom Winnloh (Whillo vom Klostermoor - Danja vom Winnloh)

    SG 99 Veltie vom Hühnegrab (Gary vom Hühnegrab - Dana vom Team Hühnegrab)

    SG 100 Lea vom Kalten Eck (Netzer von Aducht - Ilme vom Kalten Eck)

    SG 101 Jamaica v. Fanino (Hugo v. Radhaus - Stila Topolovnicka)

    SG 102 Sambia vom Tatzend (Yack v. Del Nando - Nelly vom Pferdegraben)

    SG 103 LaVie v. Haus Katsboghte (Marlo von Baccara - Jodie v. Estherlager)

    SG 104 Audrey Hepburn del Vento Margio (Fred vom Rumbachtal - Bella del Vento Margio)

    SG 105 Octavia vom Ortskern (Uranus zum Gigelsfelsen - Nicki vom Ortskern)

    SG 106 Ipsi vom Thalberger Land (Goran vom Bierstadter Hof - Zacki vom Thalberger Land)

    SG 107 Debi Valdi Marr (Benno vom Mahlstein - Shila Wolf Jar)

    SG 108 Vix av Quantos (Quoran d' Ulmental - Vilma av Quantos)

    SG 109 Diwa vom Baronenwald (Uranus zum Gigelsfelsen - Wilow von der Blautalhalle)

    SG 110 Andorra von der Berghofer-Heide (Freddi von Modithor - Ocean von der Berghofer-Heide)

    SG 111 Joy v. Bienenwald (Pepe vom Leithawald - Indy v. Bienenwald)

    SG 112 Sami Allemania (Whillo vom Klostermoor - Raila Allemania)

    SG 113 Xenia di Caput Boreanum (Dali v. Webachtal - Peti vom Grafenbrunn)

    SG 114 Enjoy di Casa Schwarz (Gary vom Hühnegrab - Enny di Casa Schwarz)

    SG 115 Chili von der Brettachau (Memphis vom Solebrunnen - Ayleen von der Brettachau)

    SG 116 Saba Allemania (Whillo vom Klostermoor - Raila Allemania)

    SG 117 Olympia vom Ortskern (Uranus zum Gigelsfelsen - Nicki vom Ortskern)

    SG 118 Helga von den zwei Steinen (Xentos von der Wilhelmswarte - Danka von den zwei Steinen)

    SG 119 Queen del Rione Antico (Ulkan v. Maikhus - Abracadabra del Rione Antico)

    SG 120 Vindy av Quantos (Quoran d' Ulmental - Vilma av Quantos)

    SG 121 Danika de la Madonina (Gary vom Hühnegrab - Anakonda Rim Trotter)

    SG 122 Margit vom Mittelwest II (Hurricane von der Lars-Aue - Addie vom Mittelwest)

    SG 123 Olive v. Turenhof (Margman Yes - Xia v. Turenhof)

    SG 124 Shakira vom Kapellenberg (Groovy di Casa Massarelli - Kessedy vom Kapellenberg)

    SG 125 Nasa vom Lärchenhain (Goran vom Bierstadter Hof - Waga vom Lärchenhain)

    SG 126 Pia v. Muikenshof (Hugh vom Eichenplatz - Wanape van de Herdersfarm)

    SG 127 Odeda v. Haus Lacherom (Zirko v. Liedehof - Possum v. Haus Lacherom)

    SG 128 Franka vom Haus Biewer (Ballack von der Brucknerallee - Zaffira vom Haus Biewer)

    SG 129 Venja von der Lawallsgass (Whillo vom Klostermoor - Geeny von den Zwillingen)

    SG 130 Dorin Valdi Marr (Benno vom Mahlstein - Shila Wolf Jar)

    SG 131 Irbe Latmon (Eve Herolds - Donna Lehmburg)

    SG 132 Ruby vom Bubenlachring (Karlo vom Team Arlett - Quena vom Bubenlachring)

    SG 133 Ussi d' Ulmental (Boa d' Ulmental - Dana d' Ulmental)

    SG 134 Vicky di Casa Massarelli (Netzer von Aducht - Merret vom Frankengold)

    SG 135 Team Marlboro Kaya (Campari vom Haus Schwerzel - Team Marlboro Enya)

    SG 136 Ora Belona (Willas vom Grafenbrunn - Jara Belona)

    SG 137 Dalma v. Kelam Hof (Freddi von Modithor - Lola v. Kelam Hof)

    SG 138 Unabella vom Schornfelsen (Sennly vom Schornfelsen - Sandy vom Tönsbrock)

    SG 139 Froni vom Emkendorfer Park (Goran vom Bierstadter Hof - Luna von Godalis)

    SG 140 Felisa Mir-Jar (Finn von der Piste Trophe - Betty Mihapa)

    SG 141 Luna vom Wallgraben (Jax dei Precision - Itz vom Wallgraben)

    SG 142 Dafne Team Gigelsfelsen (Uranus zum Gigelsfelsen - Quisela zum Gigelsfelsen)

    SG 143 Nora v. Haus Geisthund (Lingo Feetback - Perle vom Ührlingsgraben)

    SG 144 Clonroot Alameah (Zeus vom Bierstadter Hof - Ebba Boses)

    SG 145 Mailin von Modenart (Indro vom Hühnegrab - Ola von Stadt Spenge)

    SG 146 Genia vom Murrtal (Finn von der Piste Trophe - Marsa vom Murrtal)

    SG 147 Daffi vom Haus Cerba (Watson vom Thermodos - Taya vom Haus Cerba)

    SG 148 Tania degli Iapigi (Ulkan v. Maikhus - Gabry degli Iapigi)

    SG 149 Lilah vom Osterberger-Land (Vaiko vom Suentelstein - Alina vom Osterberger-Land)

    SG 150 Ester Framato Rolau (Jax dei Precision - Dyna Framato Rolau)

    SG 151 Letty vom Bramberg (Quoran d' Ulmental - Orlis vom Bramberg)

    SG 152 Go Go Laukine Vilkauoge (Jax dei Precision - Aqua del Sole Nascente)

    SG 153 Betty vom Ariovist (Finn von der Piste Trophe - Jessy vom Winnloh)

    SG 154 Raina vom Fichtenschlag (Djambo vom Fichtenschlag - Wayda vom Fichtenschlag)

    SG 155 Ully di Casa Massarelli (Groovy di Casa Massarelli - Page di Casa Massarelli)

    SG 156 Dana Team Gigelsfelsen (Uranus zum Gigelsfelsen - Quisela zum Gigelsfelsen)

    SG 157 Nikita von der Grafschaft Mark (Duncan vom Messina - Wendy von der Grafschaft Mark)

    SG 158 Iagra v. Haus Mofli (Dancer von den Klosterspatzen - Rena v. Haus Mofli)

    SG 159 Qimby vom Eßweiler Tal (Margman Yes - India vom Urstromtal)

    SG 160 Daffy von der Burg Haidstein (Freddi von Modithor - Misha von der Burg Haidstein)

    SG 161 Team-Leri Gunde (Kratmosens Jerome - Leri Xanadoo)

    SG 162 Pieri de la Saga de Pierre (Tito vom Finkenschlag - Nala de la Saga de Pierre)

    SG 163 Roxie v. Liedehof (Zirko v. Liedehof - Bodien v. Liedehof)

    SG 164 Nira v. Haus Milesevac (Cronos del Seprio - Uma v. Haus Milesevac)

    SG 165 Salsa dei Precision (Jax dei Precision - Ronly vom Osterberger-Land)

    SG 166 Perla dei Profeti (Benno vom Mahlstein - Xolka aus dem Haus Zygadto)

    SG 167 Samba Allemania (Whillo vom Klostermoor - Raila Allemania)

    SG 168 Kelcey v.d. Lentfert Hoeve (Tito vom Finkenschlag - Cailin v.d. Lentfert Hoeve)

    SG 169 Masha von den Klosterspatzen (Whillo vom Klostermoor - Borgia von den Klosterspatzen)

    SG 170 Cimba v. Urnersee (Duran vom Team Hühnegrab - Athene v. Urnersee)

    SG 171 Tina v. Ursus (Pepe vom Leithawald - Gina v. Ursus)

    SG 172 Enjoy v. Sante's Home (Zirko v. Liedehof - Xenna v. Sante's Home)

    SG 173 Priska v. Haus Berendorf (Count-Ustinov v.d. Ybajo Hoeve - Hera v. Haus Berendorf)

    SG 174 Prada aus Mecklenburg (Atilla v. Team Fürstenbrunn - Joy aus Mecklenburg)

    SG 175 Gloria vom Emkendorfer Park (Netzer von Aducht - Mike vom Emkendorfer Park)

    SG 176 Wendy vom Suentelstein (Vaiko vom Suentelstein - Prada vom Externstein)

    SG 177 Irxe vom Zellwaldrand (Desperados vom Pendler - Sieglinde vom Zellwaldrand)

    SG 178 Olga v. Turenhof (Margman Yes - Xia v. Turenhof)

    SG 179 Damyani de la Madonina (Gary vom Hühnegrab - Anakonda Rim Trotter)

    SG 180 Cosima vom Fiener Bruch (Anatol vom Gaunereck - Lea vom Haus Dullin)

    SG 181 Brandy von Brunonia (Vulkan von Pallas Athene - Adele von Brunonia)

    SG 182 Angel v. Bellosca (Uranus zum Gigelsfelsen - U Two's Uzima v. Bellosca)

    SG 183 Raica del Laghetto dei Sogni (Uranus zum Gigelsfelsen - Ancy del Colle Guasco)

    SG 184 Maeddy des Loups de L'Etoile (Gary vom Hühnegrab - Ola vom Hanneß)

    SG 185 Issa von der Reichenau (Freddi von Modithor - Gundy von der Reichenau)

    SG 186 Karma v.d. Lentfert Hoeve (Tito vom Finkenschlag - Cailin v.d. Lentfert Hoeve)

    SG 187 Forza Tensor (Cronos del Seprio - Leloo Tensor)

    SG 188 Nitra v. Wolpertinger Wald (Benno vom Mahlstein - Polly v. Wolpertinger Wald)

    SG 189 Dory von M&M (Freddi von Modithor - Brenda von M&M)

    SG 190 Babsy vom Schreckenstein (Yack v. Del Nando - Hanna vom Tatzend)

    SG 191 Baroness von Brunonia (Vulkan von Pallas Athene - Adele von Brunonia)

    SG 192 Kenia von Juventus (Jakomo vom Pendler - Cimberly von Juventus)

    SG 193 Raya del Laghetto dei Sogni (Uranus zum Gigelsfelsen - Ancy del Colle Guasco)

    SG 194 Mia vom Praester-Land (Tito vom Finkenschlag - Askana vom Praester-Land)

    SG 195 Selma Grunemont (Zoro Splitberg - Romy v. Team Panoniansee)

    SG 196 Olive vom Bierstadter Hof (Goran vom Bierstadter Hof - Shakira vom Bierstadter Hof)

    SG 197 Cindy von der Brettachau (Memphis vom Solebrunnen - Ayleen von der Brettachau)

    SG 198 Layka vom Wallgraben (Jax dei Precision - Itz vom Wallgraben)

    SG 199 Unna von Aducht (Tito vom Finkenschlag - Wionja von Aducht)

    SG 200 Branda von Brunonia (Vulkan von Pallas Athene - Adele von Brunonia)

    SG 201 Akina aus der Schaaffsgrube (Netzer von Aducht - Lissy vom Wiener Weg)

    SG 202 Nuri v. Haus Milesevac (Cronos del Seprio - Uma v. Haus Milesevac)

    SG 203 Yessi vom Kupferschlößl (Pepe vom Leithawald - Kiwi vom Kupferschlößl)

    SG 204 Anouk aus der Schaaffsgrube (Netzer von Aducht - Lissy vom Wiener Weg)

    SG 205 Haiti Witaro (Benno vom Mahlstein - Buffy Witaro)

    SG 206 Ronda v. Liedehof (Zirko v. Liedehof - Bodien v. Liedehof)

    G 1 Olessa vom Leithawald (Pepe vom Leithawald - Tussi vom Leithawald)

    G 2 Ibiza von Dacon (Hugh vom Eichenplatz - Rihanna vom Suentelstein)

    G 3 Goldmarie vom Lausaer Stern (Gino von der Roggenstraße - Dorothea vom Lausaer Stern)

    U Joy v. Fanino (Hugo v. Radhaus - Stila Topolovnicka)

    U Maylene vom Hülsbach (Marlo von Baccara - Anschy vom Hülsbach)

    U Pam vom Hartbergerland (Goran vom Bierstadter Hof - Mädi vom Hartbergerland)

    U Grappa Sukcesor (Hugh vom Eichenplatz - Forza Germania v. Haus Tchorz)

    U Xary vom Suentelstein (Duncan vom Messina - Debby von Dacon)

    U Giesela vom Almhof (Goran vom Bierstadter Hof - Lasly vom Almhof)

    U Dylayla v. Contra Haus (Hotatio v. Haus Milesevac - Dirda v. Contra)

    U Lindy v. Haus Tchorz (Kjuwel v. Haus Tchorz - Bali vom Trompetersprung)

    U Gwendy vom Almhof (Goran vom Bierstadter Hof - Lasly vom Almhof)

    U Maxi Avalon Farm (Paule vom Zellwaldrand - Vita zum Gigelsfelsen)

    EZ Jacky v. Vifor (Natan della Valcuvia - Lara v. Vifor)

    EZ Jacuzzi de Interbarbarossa (Atilla v. Team Fürstenbrunn - Georgia du Val D'Anzin)

    EZ Huberta vom Uhlbachtal (Keule vom Holtkämper Hof - Smilla von Bad-Boll)

    EZ Yanara v. Ellispark (Gondor von Regina Pacis - Xara von der Plassenburg)

    EZ Vixy av Quantos (Quoran d' Ulmental - Vilma av Quantos)

    EZ Limba aus dem Aurum Zwinger (Fight vom Holtkämper Hof - Holly vom Harzer Grubenlicht)

    EZ Roma vom Badsee (Aris von Melanchthon - Iris vom Badsee)

    EZ Bella di Cariddi (Ulk v. Maikhus - Hogan Terrae Lupiae)

    EZ Ping vom Bierstadter Hof (Goran vom Bierstadter Hof - Giullia Schreidon)

    EZ Happy vom Haus Burow (Yuri vom Osterberger-Land - Donja vom Haus Burow)

    EZ Panda del Campo de Gibraltar (Pepe vom Leithawald - Buda del Campo de Gibraltar)

    EZ Dory von Kiasa (Gondor von Regina Pacis - Tonja von Cohinor)

    =================================================


    Owczarek niemiecki długowłosy/Langstockhaar


    Klasa użytkowa psów/Gebrauchshundklasse Rüden
    Sędzia/Richter: Ulrich Hausmann

    VA 1 Bellamie vom Praester-Land (Addy vom Finkenschlag - Gambana vom Haus Licher)

    VA 2 Avatar vom Sandstein (Pedro vom Langenbungert - Kimba von Arminius 2000)

    VA 3 Zitan v. Repitition (Willy vom Kuckucksland - Holly vom Kuckucksland)

    VA 4 Gavin vom Hasenborn (Willas vom Grafenbrunn - Urta vom Hasenborn)

    VA 5 Juwika Inferno (Leo von der Zenteiche - Juwika Demure)

    V 1 Dack vom Haus Goff (Ballack von der Brucknerallee - Yola von der Schanzlache)

    V 2 Prius Framato Rolau (Kimbo v.d. Tempelhoeve - Indy Framato Rolau)

    V 3 Yankee vom Haus Cerba (Yankee vom Feuermelder - Taya vom Haus Cerba)

    V 4 Ando vom Haus Theobald (Orbit von Pallas Athene - Norana vom Haus Derrek)

    V 5 Lionel vom Messina (Duncan vom Messina - Tatu vom Messina)

    V 6 Caspar vom Assaut (Harris vom Assaut - Kiara vom Finkenschlag)

    V 7 Filou vom Deutschen Königshof (Iliano vom Fichtenschlag - Quini vom Poxdorfer-Tannenhof)

    V 8 Perro von der schwarzen Natter (Gringo Bady-Ron - Hydra von der schwarzen Natter)

    V 9 Teddy vom Kraichgauer Wald (Luis vom Friedrichsfelder Eck - Hiroshima zur Krombach)

    V 10 Capo von der Borkensteinermühle (Paer Blue-Iris - Babette von der Borkensteinermühle)

    V 11 Apollo-Destroyer v.d. Ybajo Hoeve (Juwika Destroyer - Cleo-Opal v.d. Ybajo Hoeve)

    V 12 Remus Feetback(Dasty von Melanchthon - Kuba Feetback)

    V 13 Jerry-Lee aus dem Burgenland (Pike del Lupo Nero - Bagheera vom kleinen Drachen)

    V 14 Garmr von Esserdenhof (Odin vom toten Niersarm - Dana vom Kloster-Forst)

    V 15 Yannick vom Butjenter Land (Bruno von Vierhundert Hertz - Galina vom Butjenter Land)

    V 16 Harley von Regina Pacis (Yoker vom Pendler - Wimpy Feetback)

    V 17 Dadley vom Kapellenberg (Risco vom Suentelstein - Yvonne vom Kapellenberg)

    V 18 Finn von KaTum (Pedro vom Langenbungert - Brandy vom Elbe-Saale-Winkel)

    V 19 Balumo von der Dogsheide (Vandor vom Niemberger Eck - Ora vom Kaditzer Land)

    V 20 Zar von der Fürstenperle (Sammo di Casa Beggiato - Veijona von der Fürstenperle)

    V 21 Foletto di Fosco Aidas (Pepe vom Kuckucksland - Corsa all'oro di Fosco Aidas)

    V 22 Barton z Zielonego Siola (Silas Tensor - Esti Tomickich-Lasow)

    V 23 Wilko vom Team Radsieksbeeke (Figo vom Nordteich - Maily vom Team Radsieksbeeke)

    V 24 Aron di Casa Palomba (Ulkan v. Maikhus - Hade v. Gerianian Hoff)

    V 25 Timo v. Bellissimo (Gismo vom Butjenter Land - Teba v. Bellissimo)

    V 26 Quino vom Suentelstein (Vaiko vom Suentelstein - Rihanna vom Suentelstein)

    V 27 Liroy du Domaine de Janasse (Gusty de la Cascade Enchantee - Galyss du Domaine de Janasse)

    V 28 Hernando von Silvalacus (Vergil vom Heidknapp - Xanni von Silvalacus)

    V 29 Cashmir vom Team Hauswalder Bach (Zamp vom Zellwaldrand - Vicky vom Espiggut)

    SG 1 Kanto vom Wiesenring (Pacco vom Langenbungert - Yette vom Baruther Land)

    U Willas v. Aurelisbrandt (Willy vom Kuckucksland - Destiny vom Lamorak)

    U Eloi vom Trompetersprung (Conbhairean Uno - Oduscha vom Trompetersprung)

    U Xtremo vom Frankengold (Jehu Primo Grande - Anusch vom Frankengold)

    U Caleb vom Haus Dagenhart (Apoll v. Globalhaus - Xena von der Stadt Mosbach)

    U Oury du Domaine de Diane (Isko du Jardin de Mesoz - Moly de L'Ezechel)

    U Nortan z Zielonego Ursynowa (Pedro vom Langenbungert - Zeka von der Zenteiche)

    EZ Champ von Edelweiss (Bruno vom Haus Strebling - Ekima vom Türkenkopf)

    EZ Ulk vom Napte-Emmer-Eck (Xen vom Haus Cerba - Romina vom Napte-Emmer-Eck)

    EZ Jarko de Auringis (Kronos v. Nürburgring - Wanda I de Auringis)

    EZS Iliano vom Niemberger Eck (Vandor vom Niemberger Eck - Poline vom Niemberger Eck)

    EZS Kosmo v. Haus Tchorz (Figo vom Nordteich - Warrinka v. Haus Tchorz)

    EZS Amaretto v. Donauwelle (Parkour v. Foks Berg - Esther von GAMD)

    EZS Yukon vom Faltenweg (Pepe vom Kuckucksland - Umelie vom Faltenweg)

    DI Vin Diesel von Athaba (Hugh vom Eichenplatz - Aschera von Athaba)

    DI Amigo vom Zipfel (Jack vom kleinen Zigeuner - Emba vom Zapfenpflücker)


    Klasa użytkowa suk/Gebrauchshundklasse Hündinnen
    Sędzia/Richter: Otto Körber-Ahrens

    VA 1 Apachi vom Sandstein (Pedro vom Langenbungert - Kimba von Arminius 2000)

    VA 2 Dschinie vom Enderle (Dux von der Hopfenhalle - Chanel vom Enderle)

    VA 3 Wicky vom Team Radsieksbeeke (Figo vom Nordteich - Maily vom Team Radsieksbeeke)

    VA 4 Xindi di Casa Pileci (Etoo aus Wattenscheid - Figlia zur Worringer Rheinaue)

    VA 5 Beeke vom Fichtenschlag (Pippo House of Grumil - Fanda vom Fichtenschlag)

    V 1 Daizy v. Ayla's Aura (Ballack von der Brucknerallee - Quera von der Zenteiche)

    V 2 Hanni von Haus Gerstenberg (Fight vom Holtkämper Hof - Cimba von Haus Gerstenberg)

    V 3 Tisa Sremska (Tyson Fixfrutta - Roma Sremska)

    V 4 Felize vom Lüttersbruch (Schumann von Tronje - Exy von der Urbecke)

    V 5 Maxi aus Mecklenburg (Hugh vom Eichenplatz - Escada aus Mecklenburg)

    V 6 Honey de Turia Drimas (Groovy di Casa Massarelli - Lory de Turia Drimas)

    V 7 Ninja von der Achimer Vahr (Kinan v. Yarek - Kimba von der Achimer Vahr)

    V 8 Enia vom Fuchsbachtal (Yugo vom Altenberger Land - Deetje vom Fuchsbachtal)

    V 9 Fenja vom Herbramer-Wald (Iliano vom Fichtenschlag - Xania von den Paderquellen)

    V 10 Yvy vom Fichtenschlag (Iliano vom Fichtenschlag - Paola von der Plassenburg)

    V 11 Angelina vom Haus Hölken (Victor von Regina Pacis - Beate von der Brucknerallee)

    V 12 Ronja von Silvalacus (Sultan vom Zellergrund - Xanni von Silvalacus)

    V 13 Erna vom Westerloh (Josef vom Teichweg - Dayka vom Holter Schloß)

    V 14 Odet vom Stoppelberger Wald (Figo vom Nordteich - Ginger von der Radsieksbeeke)

    V 15 Yogie vom Fichtenschlag (Iliano vom Fichtenschlag - Paola von der Plassenburg)

    V 16 Ina von Silvalacus (Pacco vom Langenbungert - Vroni von Silvalacus)

    SG 1 Zeta vom Elbe-Saale-Winkel (Yake vom Zellwaldrand - Zaja vom Elbe-Saale-Winkel)

    SG 2 Ysa Mavic Poland (Quoran d' Ulmental - Perla v. Haus Galli)

    U Admire King Regent (Romero von Bad-Boll - Giullia Schreidon)

    EZS Ang vom Blasius-Haus (Groovy di Casa Massarelli - Grappa von Paulgarten)

    DI Finny vom Haus Gleißner (Pippo House of Grumil - Candy von der Burg Haidstein)

    T5 Elita v. Trojangold (Orion Mavic Poland - Yacki vom Butjenter Land)


    Klasa juniorów psów/Junghundklasse Rüden
    Sędzia/Richter: Ulrich Hausmann

    SG 1 Dave v. Pannonienhof (Cronos del Seprio - Ariel v. Pannonienhof)

    SG 2 Ian vom kleinen Zauberberg (Ken vom Team Baierblick - Gipsy vom kleinen Zauberberg)

    SG 3 Nathan von Aurelius (Willy vom Kuckucksland - Burdy von Aurelius)

    SG 4 Bomba v. Legends Team (Bellamie vom Praester-Land - Zenzi von Oasis)

    SG 5 Quensy vom Team Hühnegrab (Indro vom Hühnegrab - Gamba vom Hühnegrab)

    SG 6 Platon Team Semper Viktor (Iliano vom Fichtenschlag - Ro Team Semper Viktor)

    SG 7 Peroz vom Haus Tepferd (Gary vom Hühnegrab - Madra vom Haus Tepferd)

    SG 8 Omalley du Domaine de Diane (Icon Adel House - Nouchka de L'Ezechel)

    SG 9 Janez v. Webachtal (Whillo vom Klostermoor - Boogie v. Webachtal)

    SG 10 Clark Hope of Dawn (Idol v. Ljulin - Chelsey v. Ljulin)

    SG 11 Margman Ken (Margman Yes - Leiksaid Ungana)

    SG 12 Bellamie v. Legends Team (Bellamie vom Praester-Land - Zenzi von Oasis)

    SG 13 O'Connor v. Haus Trendy (Grisu vom Frankengold - Hera v. Tejada Schloss)

    SG 14 Ergo vom Wolf's Canyon (Tito vom Finkenschlag - Yasmin vom Wolf's Canyon)

    SG 15 Walkini's Turbo (Vestegnen's Zorro - Walkini's Mille)

    SG 16 Jura von der Zenteiche (Marlo von Baccara - Wanja von der Zenteiche)

    SG 17 Brooklyn Rim Trotter (Marlo von Baccara - Arijana v. Sternzeit)

    SG 18 Totilas von der Bischofseiche (Veneze Fernando - Raya von der Bischofseiche)

    SG 19 Hancock von Melanchthon (Gary vom Hühnegrab - Tany Feetback)

    SG 20 Mahlkow Coup de Coeur du Territoire des Anges (Hatchi du Domaine de Sanctae Crucis - Guess des Servants de Cernunnos)

    SG 21 Zeus Kalupus (Pippo House of Grumil - Degra Kalupus)

    SG 22 Onux von Arminius (Netzer von Aducht - Cimberly von Juventus)

    SG 23 Pablo von der Sigisliebe (Trojan von der Staatsmacht - Haika von der Sigisliebe)

    EZ Nobel vom Wolkenstein (Duncan vom Messina - Xanti vom Wolkenstein)

    DI Zarel von Athaba (Sky vom Altenberger Land - Miss Jackson von Athaba)


    Klasa juniorów suk/Junghundklasse Hündinnen
    Sędzia/Richter: Otto Körber-Ahrens

    SG 1 Optima Team Agrigento (Whillo vom Klostermoor - Dori Team Agrigento)

    SG 2 Issy v. Empiere (Hero v. Schnitzerteam - Dolores v. Empiere)

    SG 3 Baly von der Freiheit Westerholt (Willy vom Kuckucksland - Fee von Regina Pacis)

    SG 4 Babsi aus dem Haus Zygadto (Gary vom Hühnegrab - Upsy aus dem Haus Zygadto)

    SG 5 Xari vom Stieglerhof (Quoran d' Ulmental - Ronja vom Stieglerhof)

    SG 6 Rosalie vom Lamorak (Pacco vom Langenbungert - Biene vom Lamorak)

    SG 7 Nusti vom Team Hühnegrab (Gary vom Hühnegrab - Xatty vom Hühnegrab)

    SG 8 Iloya Team Ulmental (Cronos del Seprio - Faya vom Adelschlag)

    SG 9 Oli vom Team Hühnegrab (Gary vom Hühnegrab - Athene v. Urnersee)

    SG 10 Malika du Val D'Anzin (Willy vom Kuckucksland - Damina vom Fichtenschlag)

    SG 11 Wanjana vom Zellergrund (Gary vom Hühnegrab - Ubene von Silvalacus)

    SG 12 Diza vom Elbe-Saale-Winkel (Gucci vom Elbe-Saale-Winkel - Tabata von Athaba)

    SG 13 Kali von der Zenteiche (Marlo von Baccara - Viola von der Zenteiche)

    SG 14 Griz von der wilden Dreizehn (Pedro vom Langenbungert - Alexa von der Klosterpforte)

    SG 15 Delia vom Grafenbrunn (Gary vom Hühnegrab - Walerry vom Grafenbrunn)

    SG 16 Lily-Djude de l'Empreinte de Bacchus (Helios de l'Albanais - Iana des Servants de Cernunnos)

    SG 17 Tali vom Team Hühnegrab (Gary vom Hühnegrab - Osita vom Hühnegrab)

    SG 18 Pepsi de la Beadrie (Ringo Crveni Mayestoso - Babette vom Hof Aragorn)

    SG 19 Laya de la Vallee d'Aragorn (Rem de Itxas-Ondo - Irma du Domaine de Mardil)

    SG 20 Capri vom Haus Cerba (Gary vom Hühnegrab - Zoe vom Haus Cerba)

    SG 21 Vaneska vom Eichbaum (Vando aus dem Haus Zygadto - Chammi vom Eichbaum)

    SG 22 Ela Zeljas Rocky (Hugos vom Frankengold - Tina v. Walepharm Land)

    SG 23 Shelby Nova Jamina (Ulkan v. Maikhus - Kenya Nova Jamina)

    SG 24 Marley du Territoire des Anges (Hatchi du Domaine de Sanctae Crucis - Guess des Servants de Cernunnos)


    Klasa młodzieży psów/Jugendklasse Rüden
    Sędzia/Richter: Ulrich Hausmann

    SG 1 Dick von M&M (Freddi von Modithor - Brenda von M&M)

    SG 2 Costa vom Elzmündungsraum (Ixos de la Citee des Orchidees - Roxy vom Elzmündungsraum)

    SG 3 Xabu vom Heerbusch (Xentos von der Wilhelmswarte - Pretty-Woman vom Heerbusch)

    SG 4 Idux von Dacon (Hugh vom Eichenplatz - Rihanna vom Suentelstein)

    SG 5 Silas vom Wierlings Hook (Orbit von Pallas Athene - Meggy vom Wierlings Hook)

    SG 6 Oreo vom Ortskern (Uranus zum Gigelsfelsen - Nicki vom Ortskern)

    SG 7 Obelix von AnDE-HeNA (Elkan dell Isolotto - Zora vom Gronachtal)

    SG 8 Leopold vom Zellwaldrand (Willy vom Kuckucksland - Yoko vom Zellwaldrand)

    SG 9 Pax Mont des Noirfeux (Tito vom Finkenschlag - Mia Mont des Noirfeux)

    SG 10 Shimon Allemania (Whillo vom Klostermoor - Raila Allemania)

    SG 11 Pierre vom Bierstadter Hof (Goran vom Bierstadter Hof - Giullia Schreidon)

    SG 12 Andro vom Waltroper Hirschkamp (Victor von Regina Pacis - Bella vom Moyländer See)

    SG 13 Apache Provocativo (Zorro vom La'Mirage - Aliyyah Provocativo)

    SG 14 Cäsar vom Börniger-Dreieck (Dexter vom Fichtenschlag - Venja vom Haus Trojahn)

    SG 15 Azzuro vom Wild Pacific (Bellamie vom Praester-Land - Rumer vom Tönsbrock)

    SG 16 Orvan v. Haus Lacherom (Zirko v. Liedehof - Possum v. Haus Lacherom)

    SG 17 Arco v.d. Berkthoeve (Haiko von Haus Gerstenberg - Olly vom Holtkämper Tor)

    SG 18 Sharkan vom Wierlings Hook (Orbit von Pallas Athene - Meggy vom Wierlings Hook)

    SG 19 Atos vom Wild Pacific (Bellamie vom Praester-Land - Rumer vom Tönsbrock)

    SG 20 Basko von der Bulau (Bellamie vom Praester-Land - Nixe vom Kuckucksland)

    SG 21 Monsun von den Klosterspatzen (Whillo vom Klostermoor - Borgia von den Klosterspatzen)

    SG 22 Wotson vom Napte-Emmer-Eck (Marlo von Baccara - Romina vom Napte-Emmer-Eck)

    SG 23 Arko vom Wild Pacific (Bellamie vom Praester-Land - Rumer vom Tönsbrock)


    Klasa młodzieży suk/Jugendklasse Hündinnen
    Sędzia/Richter: Otto Körber-Ahrens

    SG 1 Belli Team Haus Jackson (Madrid v. Simpor - Agnes v. Haus Jackson)

    SG 2 Esra von der Burg Aliso (Groovy di Casa Massarelli - Vickini vom Grafenbrunn)

    SG 3 Booma von Aischtal Blick (Adidas Super Agent - Falke v.h. Boombos)

    SG 4 Carlita v. Contra Haus (Hotatio v. Haus Milesevac - Heather vom Status quo)

    SG 5 Triny v. Schnitzerteam (Zordon v. Contra - Fanty v. Schnitzerteam)

    SG 6 Roxi del Laghetto dei Sogni (Uranus zum Gigelsfelsen - Ancy del Colle Guasco)

    SG 7 Falan's Inka (Pepe vom Kuckucksland - Cora vom Helfer Land)

    SG 8 Mara v. Klostergraben (Brando vom Holtkämper Tor - Flora de L'Etang Willersin)

    SG 9 Zita vom Stieglerhof (Djambo vom Fichtenschlag - Varina vom Stieglerhof)

    SG 10 Ibiza vom Haus Burow (Vitus vom Stieglerhof - Gana vom Haus Burow)

    SG 11 Xuxu vom Drömlingsrand (Macho vom Lamorak - Quanda vom Drömlingsrand)

    SG 12 Quana von der Addingaste (Duncan vom Messina - Amanda vom Reeshoop)

    SG 13 Viona vom Grabfeldgau (Freddi von Modithor - Amhora do Mhuramel)

    SG 14 Cleopatra v. Contra Haus (Kevin White Moon von Gorets - Vinny v. Contra Haus)

    SG 15 Naike vom Praester-Land (Karlo vom Team Arlett - Wyona vom Praester-Land)

    SG 16 Grace vom Mühlenblick (Margman Yes - Nadja vom Mühlenblick)

    SG 17 Marusia v. Haus Tchorz (Hunter v. Haus Tchorz - Kuba v. Haus Tchorz)

    SG 18 Antenor Hof Bella (Lew vom Ritterberg - Antenor Hof Chili)

    SG 19 Margman Pearly (Margman Yes - Nessy Solo Rigoletto)

    SG 20 Shade vom Team Zellwaldrand (Finn von der Piste Trophe - Susa von Honduras)

    SG 21 Akira v.d. Alameas Hoeve (Vulkan von Pallas Athene - Rutha vom Klostermoor)

    SG 22 Asia della Corte Fiorita (Zello delle Colonne D'Ercole - Chicca)

    SG 23 Ninja von der Econova-Allee (Tito vom Finkenschlag - Quenta von der Lengernheide)

    SG 24 Yoka v. Ellispark (Gondor von Regina Pacis - Xara von der Plassenburg)

    SG 25 Jamaica von Haus Gerstenberg (Diaz von Veterinaria - Dakota von Haus Gerstenberg)

    SG 26 Xiu di Chiaromantello (Pepe vom Kuckucksland - Hara di Chiaromantello)

    SG 27 Dana v. Michael Burg (Willas vom Grafenbrunn - Jaki v. Haus Jackson)

    SG 28 Anna vom Ronkarzgarten (Gondor von Regina Pacis - Maly vom Kirschental)

    SG 29 Priska del Campo de Gibraltar (Pepe vom Leithawald - Buda del Campo de Gibraltar)

    SG 30 Marquise du Clan des Gladiateurs (Hasko du Clan des Gladiateurs - Irka du Clan des Gladiateurs)

    SG 31 Orsay v. Trojangold (Nico Mario Grande - Duma v. Trojangold)

    SG 32 Dimona de la Madonina (Gary vom Hühnegrab - Anakonda Rim Trotter)

    SG 33 Aaliyah vom Erlengraben (Whillo vom Klostermoor - Sunshine vom kleinen Hölzchen)

    SG 34 Kalibra od Gradica Zaza (Collorado Jarkowski Dwor - Tisa Sremska)

    SG 35 Cara Mano Muza (Hugh vom Eichenplatz - Elza Naujavilnietis)

    EZ Conbhairean Ruby (Boomer vom Polarstern - Conbhairean Xara)


    ----------------------------------------

    Wyniki konkurencji Kojce hodowlane podczas BSZS 2017:

    1 von der Piste Trophe Erich Bösl Schwandorf
    2 von Bad-Boll Hans-Peter Rieker Aichelberg
    3 vom Holtkämper Hof

    Jörg Niedergassel

    Bielefeld
    4 vom Osterberger-Land Dirk Wortmann Lotte
    5 du Val D'Anzin

    Eric Trentenaere

    Fontenay St. Pere
    6 vom Fichtenschlag

    Marco Oßmann

    Weißenbrunn
    7 Team Marlboro

    Per Frost

    Lemvig
    8 dei Verdi Colli

    Michela Ticchi

    Torgiano
    9 vom Türkenkopf

    Torsten Kallenbach

    Möhra
    10 vom Elbe-Saale- Winkel

    Thomas Kurth

    Halberstadt OT Emersleben
    11 vom Tatzend

    Alexander Beibst

    Jena-Cospeda
    12 von Juventus

    Patrick Send

    Viernheim
    13 v. Bienenwald

    Remus Nicula

    Cluj


    ----------------------------------------

    OBSADA SĘDZIOWSKA

    KLASA UŻYTKOWA PSÓW /GHKL R / +24M   Lothar QUOLL
    KLASA UŻYTKOWA SUK / GHKL H / +24M   Norbert SCHARSCHMIDT
    KLASA JUNIORÓW PSÓW / JHKL R / 18-24M  

    Thorsten KOPP

    KLASA JUNIORÓW SUK / JHKL H / 18-24M   Harald HOHMANN
    KLASA MŁODZIEŻY PSÓW / JKL R / 12-18M  

    Lutz WISCHALLA

    KLASA MŁODZIEŻY SUK / JKL H / 12-18M  

    Christoph LUDWIG



    OWCZAREK NIEMIECKI DŁUGOWŁOSY

    PSY / LSTH  

    Ulrich HAUSMANN

    SUKI / LSTH  

    Otto Kober AHRENS



    TESTY PSYCHICZNE / SCHUTZDIENST

    PSY / R  

    Gerd DEXEL

    SUKI / H  

    Peter ARTH

    ----------------------------------------


    Wykaz psów i suk z klas: użytkowej, junorów i młodzieży które weszły do Ringu nr 1 podczas niedzielnej rywalizacji wraz z pełną obsadą ilościową Ringu 2 ,3 i 4 które wystąpiły w sobotę.

    Klasa użytkowa psów
    Klasa użytkowa suk
    Klasa juniorów psów
    Klasa juniorów suk
    Klasa młodzieży psów
    Klasa młodzieży suk

    ----------------------------------------


    W poniższych wykazach można zapoznać się z listami psów i suk w obu odmianach włosa które zostały zakwalifikowane do sobotniej rywalizacji w ringach.

    Najlepsze ringi w odmianie krótkowłosej będą rywalizować w niedzielę. Psy z klasy użytkowej w sobotę będą rywalizować na ringu nr 3. Ring 2 oraz finałowy ring 1 odbędzie się w niedzielę. Suki z klasy użytkowej nie będą wystawiane w sobotę - ze względu na ich zbyt małą liczebność cała ocena odbędzie się w niedzielę (ring 2 oraz ring 1). W klasach junior i młodzież w sobotę rywalizują wszystkie ringi oprócz finałowego . Te swój czas będą miały w niedzielne przedpołudnie - ring 1.

    W odmianie długowłosej ostateczna - finałowa - rywalizacja odbędzie się wyłącznie na Ringach nr 1. Ringi nr 2 czy 3 nie zostały utworzone po ocenie "na stój" ze względu na zbyt małą liczbę uczestników.

    Wykaz obejmuje: nr ringu, liczbę porządkową, numer katalogowy, nazwę owczarka, właściciela , miasto, państwo:

    1) Odmiana krótkowłosa:
    Klasa użytkowa psów
    Klasa juniorów psów
    Klasa juniorów suk
    Klasa młodzieży psów
    Klasa młodzieży suk


    2) Odmiana długowłosa:
    Klasa użytkowa psów
    Klasa użytkowa suk
    Klasa juniorów psów
    Klasa juniorów suk
    Klasa młodzieży psów
    Klasa młodzieży suk

    ----------------------------------------


    Wyniki testów psychicznych psów i suk podczas Światowej Wystawy Owczarków Niemieckich (BSZS) w ULM 2017

    Wyniki TBS psów
    Wyniki TBS suk

    ----------------------------------------


    Terminarz godzinowy testów psychicznych klas użytkowych psów i suk w pierwszym dniu BSZS w Norymberdze:

    Testy psów
    Testy suk

    ----------------------------------------

    Copyright & design by Jacentus 2002-2017